Kemény próba előtt állnak Mourinhóék

FOOTBALL - UEFA EUROPA LEAGUE - 1/16 FINAL - SAINT-ETIENNE v MANCHESTER UNITED ASSE ETIENNE EUROPA EUROPA LEAGUE FOOT FOOTBALL league LEG 2 MANCHESTER SAINT SAINT ETIENNE Soccer SPORT ST ETIENNE UEFA UNITED
Manchester United's French midfielder Paul Pogba looks on during the UEFA Europa League football match between AS Saint-Etienne and Manchester United on February 22, 2017 at Geoffroy-Guichard Stadium in Saint-Etienne, France - Photo Benjamin Cremel / DPPI
Vágólapra másolva!
A keddi és szerdai Bajnokok Ligája-tűzijáték után a csütörtök, ahogy az ilyenkor lenni szokott, az Európa Ligáról szól. A kisebbik kupasorozatban is lesznek jó meccsek és egy-két igazán nagy csapat is megmutathatja, mit tud. Például a Manchester United, az Ajax vagy a Schalke, Mönchengladbach páros. Az eredmények alakulását, mint azt az elmúlt napokban már megszokhatták, ezúttal is követhetik folyamatosan frissülő Livescore-oldalunkon. Mutatjuk a programot!

Miután a Manchester United az elmúlt két és fél évtizedben egy-két szezon kivételével mindig a BL főtábláján vitézkedett, nem is olyan meglepő, hogy az Európa Ligában még semmilyen feljegyzésre méltó eredménye nincs az angol csapatnak. Sőt, a nagy európai kupák közül ez, illetve ennek elődje, az UEFA-kupa az egyetlen, amit még nem hódítottak el.

Ezt a csúnya csorbát köszörülné most ki a klub, ami már csak azért is fontos lenne, mert a sorozat győztese jegyet kap a BL főtáblájára, és könnyen lehet, hogy ez a könnyebb út eljutni a mézesbödönig, semmint a Premier League öldöklő csatározásai közepette elérni az első négy hely valamelyikét.

Az előző fordulóban szépen muzsikált a Manchester United Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Szokásával ellentétben így hát a MU idén eddig becsülettel odatette magát az EL-ben, ha második helyen is, de gond nélkül jutott tovább a csoportjából, majd a nyolcaddöntőért kettős győzelemmel (3-0, 1-0) búcsúztatta a francia Saint-Étienne-t. Mai ellenfelük, az orosz Rosztov Don a Bajnokok Ligájából ejtőernyőzött át az EL-be, miután

az Atlético Madrid és a Bayern München mögött harmadik lett a csoportjában,

megelőzve a PSV-t. A 16 közé jutásért könnyűszerrel (4-0, 1-1) intézték el a Sparta Prahát.

A csapatban hét légiós szerepel, akik közül a legismertebb név az ecuadori Christian Noboa, akinek ez már a harmadik csapata a Rubin Kazany és a Dinamo Moszkva után (itt együtt dolgozott Dzsudzsák Balázzsal is). A Rosztov Don–Manchester United mérkőzés honi idő szerint 19 órakor kezdődik, és, ha eddig nem tette volna meg, akkor még most sem késő a kedvencek közé elmenteni Livescore-oldalunkat, ahol folyamatosan frissülő formában követheti az eredményeket.

Természetesen nemcsak ezt az egy meccset, hanem a Schalke és a Mönchengladbach német házi rangadóját, a Lyon és a Roma, vagy a Köbenvahn és az Ajax találkozóját is.

És mutatjuk a teljes csütörtöki tévés sportműsort is, íme:

Sport 1
20.00: Darts, Premier League, 6. állomás, Glasgow

Sport 2
12.00: Lósport, futam

Sport M
15.15 és 17.15: Lósport, futam

Eurosport 1
12.00: Síakrobatika, világkupa
15.30: Kerékpár, Párizs-Nizza, 5. szakasz, Franciaország
20.00: Sznúker, The Players Championship, Llandudno

Eurosport 2
14.00: Kerékpár, Tirreno Adriatico, 2. szakasz

RTL II
18.45: Labdarúgás, Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, Rosztov-Manchester United

Digisport 1
18.40: Labdarúgás, Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, Köbenhavn-Ajax
21.00: Labdarúgás, Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, Olympique Lyon-AS Roma

Digisport 2
18.55: Labdarúgás, Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, APOEL-Anderlecht
21.00: Labdarúgás, Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, Schalke-Mönchengladbach
23.00: Tenisz, ATP-torna, Indian Wells

Digisport 3
18.40: Kosárlabda, férfi Euroliga, Fenerbahce-Baskonia Vitoria Gasteiz
21.00: Labdarúgás, Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, Olympiakosz-Besiktas
23.00: Tenisz, WTA-torna, Indian Wells