Az egész ország szexelt az angolok legyőzése után

Horizontal EUROPEAN CHAMPIONSHIP FOOTBALL STAND SPORTS FAN PAINTED FACE GLASSES WOMAN
An Iceland's supporter is pictured ahead of the Euro 2016 group F football match between Iceland and Hungary at the Stade Velodrome in Marseille on June 18, 2016. / AFP PHOTO / BORIS HORVAT
Vágólapra másolva!
Rekordszámú újszülött jött világra egy izlandi kórházban, pontosan kilenc hónappal a szigetország Anglia elleni győztes Eb-meccse után.

A jelek szerint az izlandi szurkolók meglehetősen intim módját választották az ünneplésnek 2016. június 27-én, amikor válogatottjuk a nizzai nyolcaddöntőben 2-1-re legyőzte az angolokat.

A rég nem látott sportsiker meghozta a skandinávok kedvét, hogy a szó legszorosabb értelmében szurkolók egy új generációját neveljék ki.

Az eredményt látva a győztes csapat drukkerei nemcsak Franciaországban kezdtek féktelen tivornyába, hanem hazájukban is: reggelig nyitva voltak a bárok, éttermek.

Nagy volt az öröm a lelátókon - és a hírek szerint a hálószobákban is Forrás: AFP/Boris Horvat

A Landspitali kórház beszámolója szerint azonban nemcsak a sör folyt a mámoros éjszakán, hanem szerelemtől is hangos volt Izland szigete.

Az intézmény egyik rezidense, Asgeir Petur Porvaldsson hétfő este, kilenc hónappal a nagy meccs után azt írta a Twitteren:

"Rekordszámú szülés volt ma a klinikán, épp kilenc hónappal az angolok 2-1-es legyőzése után."

A kórház beszámolója azonban nem szól arról, hogy pontosan hány gyerek született a mindössze 323 ezer lakosú szigeten.