A gnómtól a vigyorgó lóig, avagy a sportvilág legrondább szobrai

Horizontal
Andy Murray of Britain admires a terracotta statue of himself at the 2011 Shanghai Rolex Masters tournament at the Qizhong Tennis Center in Shanghai on October 11, 2011. Murray last month said that he had held several talks with other players at the US Open on the punishing demands of the tennis schedule and they would be discussing the issue in Shanghai. AFP PHOTO / GOH CHAI HIN / AFP PHOTO / GOH CHAI HIN
Vágólapra másolva!
A szerdán leleplezett madeirai Cristiano Ronaldo-szobor nem kevés indulatot szült, záporoztak a mémek, holott korántsem ez az első félresikerült alkotás egy-egy sztársportolóról. Voltak, akik sokkal rosszabbul jártak, akad egészen felháborító darab, és olyan is, amit el kellett távolítani a felháborodott szurkolók miatt. A gyűjtés végén még szavazni is lehet!

A funchali repülőtéren ezentúl nap mint nap megcsodálható mellszoborról már bőséggel írtunk, másokra hárítva a felelősséget kicsit ki is nevettük – most azonban itt az ideje bocsánatot kérni. Némi böngészés után ugyanis be kell lássuk, korántsem lett olyan eldobni való a műalkotás, pláne, ha összevetjük az alábbi gyűjtés legjobb (azaz legrosszabb) darabjaival.

Andy Murray sem érti, hogy miért mondják erre az agyagkatonára Sanghajban, hogy őt ábrázolja.

Forrás: Origo

Diego Maradona nápolyi törpeként:

Forrás: Origo

És Diego Maradona otthon, Buenos Airesben gyurmafiguraként. Minden idők egyik legnagyobb focistája legalább egy rendes szobrot megérdemelt volna. Legalább otthon.

Forrás: Origo

Rögtön felismerték őket, ugye? Ha nem, akkor segítünk: balra David Beckham, jobbra Oliver Kahn Iránban.

Forrás: Origo

A Sunderland legendás edzője, Bob Stokoe egy FA-kupa-győzelemnek örül, és nem kell mindjárt az erkölcsrendészetet hívni.

Forrás: Origo

A Derby County két legendája, Bryan Clough és Peter Taylor gonosz ikerpárként tekint a világra.

Forrás: PA Archive/Press Association Images/PA Archive/Press Association Images/Lewis Stickley

Ted Bates, a Southampton egykori játékosa, majd 18 éven át menedzsere a balra látható szobrot kapta a hálás utókortól. A gnómszerű alkotást szerencsére elsöpörte a népharag, és ma a jobbra látható alkotás integet a St. Mary's Stadium előtt.

Forrás: Origo

A valaha volt egyik legnagyobb középtávfutó, a finn Paavo Nurmi meglehetősen plasztikus szobra Helsinkiben az Olimpiai Stadion előtt. Azért itt a több lehet, hogy egy kicsivel valóban több lett volna.

Forrás: Origo

A Los Angeles Lakers otthona, a Staples Center előtt, illetve bent a csarnokban a klub két kiválóságának szobrát is körbejárhatjuk. Maradjunk annyiban, hogy Magic Johnson arca elég furcsa lett.

Forrás: Origo

Shaquille O'Nealnek pedig a védjegyévé vált zsákolását örökítették meg, aminek köszönhetően leginkább a legendás center alfelében gyönyörködhetünk.

Igen, ilyenek vagyunk mi, mi még egy Ronaldo: a madridi szobra sem sikerült igazán jól, mintha az arányokkal is lenne valami baj, és, hát az az arckifejezés, egy kicsit sok lett a szigorból.

A világ egyetlen klubja a Fulham, egyetlen stadionja pedig a Craven Cottage, amelyik előtt nem egy legendás focista, hanem egy halott popsztár szobra van. De ha egyszer Mr. Al-Fayed jobban szerette Michael Jacksont, mint a londoni klub bármelyik játékosát, akkor Jacko-szobor lesz, és punktum. Pedig lehetne akár egy Gera-szobor is, nem?

Forrás: EMPICS Sport/EMPICS Sport/Adam Davy

Ezért viszont mi kérünk elnézést, és száz botütést arra, aki kiötlötte és legyártotta: igen, ez Ronaldinho. Kész szerencse, hogy csak valami kalózakció, ami az Ebay-en bukkant föl.

Forrás: Origo

És most jöhet a szavazás!

Szavazzon!

Melyik szobor lett a legrosszabb?