Társoldalunk:

75 ezer focidrukker teremtett szívmelengető hagyományt

2017.09.05. 17:01

Az egyetemi bajnokságban szereplő Iowa Hawkeyes amerikai futballcsapat a Wyoming ellen 23-4-re megnyert szombati szezonnyitó meccsen új hagyományt teremtett.

Az University of Iowa Stead Family Children's kórház pont a csapat stadionjának szomszédságában áll, ahonnan tökéletesen rálátni a pályára. Mint kiderült, az ott ápolt gyerekek imádják a focit, ezért az Iowa egy nem mindennapi gesztussal kedveskedett nekik.

Az első negyed után a stadionban lévő 75 ezer néző a kórház felé fordult és egyszerre integetett az ablakból leselkedő gyerekeknek.Az ötletet néhány hónapja vetette fel a csapat egyik szurkolói Facebook-oldala.

Az Iowa edzője, Kirk Ferentz és felesége egyébként nemrég adományozott egymillió dollárt a kórháznak a koraszülöttek megsegítésére.A program a Savvy Ferentz nevet kapta. Savvy egyike volt Kirk és Mary unokáinak, aki mindössze 21 hetesen jött a világra, és nem is élte túl. "Tudtuk, hogy Savvy korán született - mondta Mary. -A kórház mindent megtett azért, hogy legyen esélye a túlélésre. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért.

Az Iowa célja, hogy innentől kezdve minden hazai meccs első negyede után megismételjék ezt a gesztust.