Vágólapra másolva!
Ha a közeljövőben felszáll egy győri helyi járatú buszra, ne csodálkozzon, ha egyszer csak Görbicz Anita hangját hallja. A Győri Audi ETO KC és a magyar női kézilabda-válogatott világklasszisa egy bűnmegelőzési kampányhoz adja a hangját és az arcát.

A projekt főszervezője, a megyei rendőrség vezetője, Csizmadia Gábor dandártábornak elmondta, hogy a rendőrség mindennapi munkájában amellett, hogy igyekszik a legmagasabb szinten biztosítani és fenntartani a közrendet, másik fontos területként a baleset- és bűnmegelőzést helyezi előtérbe.

„Napi szinten több tízezer ember utazik a buszokon Győrben, akiknek a járművekre kihelyezett plakátok és a Görbicz Anita által felmondott hangüzenetek formájában hívjuk fel a figyelmét a biztonságra" – nyilatkozta a dandártábornok.

Görbicz Anita rendőrök között Forrás: Győri Audi ETO KC

Az ügy mellé örömmel sorakozott föl az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ győri központja is, melynek 84 buszán naponta mintegy 70 ezer utas közlekedik. De Görbicz Anitát sem kellett sokáig kapacitálni, hogy részt vegyen a programban.

"Azonnal igent mondtam a felkérésre. Az ETO csapatkapitányaként a klub és a magam nevében is nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk egy ilyen fontos, figyelemfelhívó kampányban, hiszen amellett, hogy igyekszünk a pályán bizonyítani, próbálunk segíteni, ahol tudunk." – mondta Görbicz Anita, akinek hangját gyakran fogják hallani a győri buszokon utazók.

A győriek már az Audi Aréna felé utazva is hallhattják kedvencük hangját Forrás: Győri Audi ETO KC

A játékos azt is elárulta, hogy ugyan ő már régen szállt fel helyi buszra, a közeljövőben azonban tervezi, hogy buszozni fog. „Szeretnék én is többet busszal utazni, hogy megismertethessem kisfiammal a tömegközlekedést. Biztosan érdekes lesz visszahallani a saját hangomon megszólaló felhívást." mondta Görbicz Anita.

A szeptember 14-én induló kampány részeként a 12 különböző hangüzenet egyelőre a győri helyi buszjáratokon lesz hallható, de a figyelemfelkeltő kampány plakátjaival megyeszerte találkozhat az ÉNYKK utasközönsége.