Szexfüggő volt minden idők legnagyobb bokszolója

ali Horizontal PERSON-SPORT BOXER KISS WIFE MEDAL HOUSE PRIVATE LIFE COLOUR
Former heavyweight boxing champion US Muhammad Ali kisses his wife Veronica on March 29, 1982 in his home at Freemont Place outside Los Angeles, California. / AFP PHOTO / PRESSENS BILD / STR
Vágólapra másolva!
Egy, a napokban megjelent életrajzi könyv szerint minden idők legnagyobb profibokszolója, Muhammad Ali szexfüggő volt, és nem volt éppen válogatós.

A Jonathan Eig újságíró által jegyzett Ali - egy élet című életrajzi könyv szerint a legendás, nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok nem csak a ringben alkotott nagyot, hanem az ágyban is: a szerző, aki az 1970-es évek elejétől utazott együtt a bajnokkal, csak egy fejezetet szentelt Ali szerelmi életének, de „500 oldalt is meg tudtam volna tölteni a sztorikkal”, árulta el.

Ali és második felesége, Belinda Boyd az esküvőjük napján:

Az élete során négyszer nősülő Ali 1966-tól 2016-os haláláig, egy évet leszámítva mindig nős volt, és folyamatosan voltak alkalmi kapcsolatai. Eig szerint a bajnok nem volt válogatós: feketékkel, fehérekkel, fiatalokkal, idősebbekkel, hollywoodi sztárokkal, modellekkel és szobalányokkal került közeli kapcsolatba.

A könyvet szemléző The Sun brit bulvár lap egy szórakoztató sztorit emelt ki a sok közül. Amikor Ali 1975-ben Manilában legyőzte Joe Bugnert, még második feleségével, Belinda Boyddal utazott el a Fülöp-szigetekre, ahová elkísérte őket bébiszitterük, Veronica Porché is.

Ali és Veronica Porché már házastársakként Moszkvában, 1978-ban Forrás: AFP/-

A következő évben Ali visszatért Manilába, hogy megkezdje a felkészülést a Joe Frazier ellni, a később „manilai thriller” néven elhíresült ütközetére - ekkor azonban már csak Veronica kísérte el. Belinda azonban, amikor elolvasta, hogy Ali mintegy az élettársát mutatta be a 21 éves lányt Ferdinand Marcos elnöknek, és még a first ladynek is csapta a szelet, repülőre ült, Manilába repült, és óriási botrányt csinált a szállodában. Szemtanúk szerint a fekete öves karatés Belinda nekiesett Alinak, és többször is megütötte a bajnokot, majd miután szétverte a szállodai szobát, visszatért az Egyesült Államokba.

Ali és Veronica Porché tíz évig élt együtt Forrás: AFP/Str

Még abban az évben elváltak, Ali pedig 1977-ben feleségül vette Veronicát, akivel 1986-ig élt együtt. A 2016-ban meghalt Ali után kilenc gyerek maradt, akik között volt örökbefogadott, és olyan is, aki házasságon kívül született.