A világ legjobb sznúkerese egy néző kezébe adta féltett dákóját

Ronnie O'Sullivan kicked out by Luca Brecel at quarterfinal of 2017 China Championship China Chinese Guangdong Guangzhou 2017 Championship snooker tournament
Ronnie O'Sullivan of England considers a shot to Luca Brecel of Belgium in the quarterfinal match during the 2017 China Championship snooker tournament in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 20 August 2017. Ronnie O'Sullivan was defeated by Luca Brecel 4-5.
Vágólapra másolva!
Az English Open negyedik fordulójában olyan történt, ami a sznúker versenyeken ritkán szokott: egy néző zavarta meg a játék méltóságát. A biztonságiak próbáltak úrrá lenni a helyzeten, amit végül az ötszörös világbajnok lazasága oldott meg.

Ronnie O'Sullivan, akit most nyugodtan nevezhetünk a világ legjobb aktív sznúker játékosának, éppen bebiztosította 4-1-es győzelmét a kínai Zsang Jong ellen az angol nyílt bajnokság negyedik fordulójában, amikor egy néző szaladt az asztalhoz.

Ez nem az a sport, ahol megszokott az ilyen rendbontás, a biztonságiak nem is igazán tudtak a focipályákon megszokott határozottsággal fellépni az asztal körül futkározó középkorú nővel szemben. A helyzetet végül a bajnok oldotta meg, aki nagylelkűen a nő kezébe adta a dákóját, hogy legyen az övé az utolsó lökés. Mondjuk, ezek után nem élni a soha vissza nem térő lehetőséggel, több mint bűn.

"Tényleg azt akartam, hogy övé legyen az utolsó lökés. Gyerünk, hajrá, ez a te lökésed, használd ki, amíg itt lehtsz, mondtam - idézi a BBC Ronnie O'Sullivant. - Amikor megjöttek a biztonságiak, kicsit megijedtem, gondoltam, ha leteperik, meghal szegény. Úgyhogy csak megvédtem ezzel az akcióval."

Az English Open az első a négy pénzdíjas, ún. Home Nations versenynek, melyeken 1 millió font bónuszt ajánlottak fel a szervezők annak, aki mind a négy viadalt megnyeri.