Társoldalunk:

Élete legbátrabb fogadását kötötte meg Ronaldo

2017.11.07. 19:55

A szezont nem éppen a szokott gollövő formájában kezdő Cristiano Ronaldo két csapattársával fogadott, hogy a szezon végén az kezében landol majd a gólkirálynak járó Pichichi-trófea.

Ronaldo a Las Palmas elleni, újabb gól nélküli bajnokit követően fogadott két csapattársával, mondván: "Az idény végén az enyém lesz a Pichichi" - számol be a történtekről a Marca, a RadioMARCA El Transistor című adására hivatkozva.

És, hogy ez miért tűnik bátor kijelentésnek? Azért, mert a Real Madrid portugál klasszisa az eddig lepörgött 11 bajnoki fordulóban mindössze 1 gólt szerzett - igaz, csak hét mérkőzésen lépett pályára.

A Getafe elleni gól viszont három pontot ért:

Viszont akárhány meccset is játszott, szinte fényévnyi távolságban van a góllövőlistát vezető Lionel Messitől: a Barcelona argentin ásza 12 találattal robog a Pichichi felé.

Ami viszont vigasztalhatja Ronaldót, hogy máshol produkált mutatói jelzik, azért nem felejtette még el, hogy kell gólt lőni. A Bajnokok Ligájában négy mérkőzés után hat gólnál jár, a Spanyol Szuperkupáért vívott meccseken is csak rúgott egyet a Barcának, nem is beszélve a válogatottról, ahol a négy őszi vb-selejtezőn négy gólt a termése. Azaz van remény. Azt nem tudjuk, mi a fogadás tétje, de talán nem Ronaldo új Bugattija.

A gólínség mellett azonban más is bosszanthatja Ronaldót: a spanyol lapok szerint megorrolt csapattársára, Iscóra, aki a Las Palmas ellen tőle kapott gólpassz után nem hozzá szaladt először, hogy köszönetet mondjon.