Társoldalunk:

Még mindig intim képei után fut Kabát Péter

2018.01.02. 07:30

Februárban lesz egy éve, hogy zsarolóvírus támadta meg Kabát Péter számítógépét. A tizenhatszoros válogatott volt labdarúgó azóta is fut az intim, családi és nyaralásról készült fotói után, pedig 140 ezer forintot már fizetett a hekkereknek. A Blikknek arról is beszélt, hogy a médiában képzeli el jövőjét, de a sportmenedzseri munkával is szemezget. 

Továbbra sem kapta vissza ellopott intim, családi és nyaralásról készült fotói egy részét Kabát Péter, aki decemberben megnyert egy tévés dzsungel-reality-t. A 16-szoros válogatott korábbi focista laptopját még tavaly februárban támadta meg egy zsarolóvírus, amely ideiglenesen több ezer privát képét használhatatlanná tette, gyakorlatilag ellopták tőle. A hekkerektől azt az üzenetet kapta, hogy csak abban az esetben férhet hozzá féltve őrzött fotóihoz, ha átutal nekik egy bizonyos összeget.

2017-ben a Győr korábbi labdarúgója lett a dzsungel királyaFotó: Polyák Attila - Origo

Kabát előbb megpróbálta szakemberekkel feltöretni a vírust, de annyira bonyolult volt, hogy nem tudtak vele mit kezdeni. Így kénytelen volt átutalni a kizsarolt összeget. Az áldozattá váló sportolónak összesen 500 dollárt (140 ezer forintot) kellett fizetnie az internetes kalózoknak, mégsem kapott vissza mindent - írja a Blikk

"Annak ellenére, hogy eleget tettünk a kérésnek, csak a képek 70-80 százalékát kaptuk meg, a többi a mai napig nem jutott vissza hozzánk. Rájöttünk arra, hogy az elkövetők nagyon okos emberek, velünk kapcsolatban sok mindent tudhatnak. Nem véletlenül választottak ki bennünket"– fejtette ki Kabát Péter.

Kabát Péter (középen) dzsungeltúlélőként felejthetetlen perceket szerzett a nézőknekForrás: RTL Klub

Hozzátette, a jövőjét továbbra is a médiában képzeli el. Ezzel kapcsolatban elárulta, vannak már tervei; nagy álma válna valóra azzal, ha saját televíziós műsora lenne.

"Az illetékesek felvázoltak nekem egy lehetőséget. Meglátjuk, hogy mi lesz belőle, részleteket egyelőre nem mondhatok ezzel kapcsolatban" – mondta a volt focista, aki Jamaicára utazott kikapcsolódni párjával, Róka Adrienne-nel. 

A lapnak elmondta azt is, hogy hamarosan dönt sportkarrierjéről, szeretne sportmenedzseri képesítést szerezni, az Újpestnél pedig sportkoordinátori állás vár rá nyártól.