Hosszú Katinkát zavarja, hogy nem az igazságot mondják el róla

Év sportolója gálaest, Nemzeti Színház, Hosszú Katinka
Hosszú Katinka férjével ellentétben nem vitte túlzásba a köszönőbeszédet
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka egy terjedelmesebb beszélgetés keretei között értékelte a számos sikert hozó 2017-es évet, de válaszolt arra a kérdésre is, hogy miért nem beszél a nyilvánosság előtt a mindenkit foglalkoztató magánéleti válságáról.

A budapesti FINA vizes világbajnokságon négy érmet, közte kér aranyat, majd a decemberi koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon hat aranyérmet begyűjtő, az Év Női Sportolója díjat is újra begyűjtő háromszoros olimpiai bajnok a férjével és edzőjével, Shane Tusuppal való kapcsolatát firtató kérdés elől sem tért ki, még ha konkrét választ nem is kaptunk a hogyan továbbot illetően.

Hosszú Katinka továbbra sem avatja be a kívülállókat a magánéletébe Fotó: Polyák Attila - Origo

"Természetesen nem örülök neki, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez velejárója annak az életformának, amit az elmúlt években mi magunk alakítottunk ki. Az kevésbé zavar, hogy az uszodából kilépve is lefotóznak, az már jobban, amikor valótlanságokat vagy részigazságokat írnak az újságok.

– mondta el Hosszú Katinka a Molcsapat.hu oldalon teljes terjedelmében olvasható beszélgetésben.

A bajnoknő elmondta, hogy számára egyértelműen a budapesti világbajnokság volt az év fő versenye, már csak azért is, mert "soha nem szereztem ennyi érmet világbajnokságon, így az év fő eseményén, Budapesten kihoztam magamból a maximumot".

Hosszú Katinka azt is elmondta, hogy a legkedvesebb száma, természetesen, az egyaránt aranyat termő 200 és 400 vegyes volt, de utóbbi még ezek közül is kiemelkedik.

Kudarcot csak a Világkupa-sorozatból tud említeni, a szabályok átalakítása miatt ugyanis nem védhette meg elsőségét az összetett versenyben.

A továbblépéshez keresi a motivációt, mint mondja, ez jelenti most számára a legnagyobb a kihívást, arra a kérdésre pedig, hogy kiben látja leendő utódját, Késely Ajna nevét említi első helyen.