Társoldalunk:

Kobe Bryant a bajnoki gyűrűi mellé az Oscar-díjat is bezsebelheti

2018.01.23. 19:26

Sportolóként szerzett trófeái után újabb elismeréssel gazdagodhat Kobe Bryant. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egykori sztárja a legjobb animációs rövidfilm kategóriában esélyes az Oscar-díjra.

Kobe Bryant 20 szezont húzott le a Los Angeles Lakers csapatában, és ez idő alatt öt bajnoki gyűrűt szerzett. Többször választották meg a liga legértékesebb játékosának, olimpiai aranyérmet is nyert - kétszer. 

Kobe Bryant és családja a Los Angeles-i Staples Centerben, miután két mezszámát is visszavonultattákForrás: AFP/2017 Getty Images/Maxx Wolfson

A volt kosárlabdázó a Dear Basketball című animációs rövidfilm révén, az alkotás írójaként esélyes az Oscar-díjra Glen Keane, a Disney stúdió veterán rajzolójával együtt. A kisfilm, amelynek Bryant a narrátora is, egy 2015-ben írt versén alapul. A sportoló nem sokkal később jelentette be visszavonulását.

"Micsoda? Ez túl van minden képzeleten" - írta a Twitteren a jelöltek keddi ismertetése után, hozzátéve: rendkívül sokat jelent számára, hogy az amerikai filmakadémia elismerésre méltónak találta az alkotást. Bryant azt is írta, megtiszteltetés számára a jelölés.