Társoldalunk:

David Beckham megint meglepte rajongóit

2018.02.07. 14:16

David Beckham egykori brit futballsztár a malária elleni küzdelem új brit kampányfilmjében szerepel.

A kampányt "A maláriának pusztulnia kell - hogy milliók élhessenek" szlogennel hirdette meg a Malaria No More UK brit közhasznú szervezet. Beckham a vezetőség tagjaként és a UNICEF jószolgálati nagyköveteként csatlakozott a kezdeményezéshez.

A rövidfilmben Beckham egy üvegdobozban áll, amelyet kívülről szép lassan ellepnek a moszkitók. A látványos bemutató arra utal, hogy a malária terjedéséért a fertőzést a véráramba eljuttató szúnyogok a felelősek.

A videó arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben vannak, akik védetten élnek, a Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint évente mintegy 445 ezer ember halálát okozza a malária.

"Ez teljességgel elfogadhatatlan" - fogalmazott közleményében Beckham.

A maláriának pusztulnia kell című kampány elsősorban a Brit Nemzetközösség vezetőit célozza meg üzenetével, hogy a Nagy-Britanniát és egykori gyarmatait magában foglaló országcsoport mindent kövessen el a halálos betegség megszűntetésére.

David Beckham már többször is kampányolt jó ügyek mellettForrás: AFP/Mark Ralston

Az Egészségügyi Világszervezet tavaly figyelmeztetett rá, hogy a malária visszaszorítása elleni küzdelem lelassult, mivel jelentősen csökkent pénzügyi támogatása, és sokan már úgy gondolták, hogy a betegség nem is jelent akkora fenyegetést.

A WHO legutóbbi maláriajelentése szerint 2016-ban 91 országban 216 millió ember fertőződött meg malária-vírussal, tehát az előző évihez képest 5 millióval nőtt az esetek száma. A malária halálos áldozatai túlnyomó többségben a Szaharától délre fekvő afrikai térségben élő 5 éven aluli gyermekek voltak.