Csodával határos módon menekült meg az égő házból az Újpest legendás focistája

Tóth József, Jokka, Újpest
Vágólapra másolva!
Kevésen múlt, hogy tragédiával végződjön az a fóti lakástűz, amely tönkretette az Újpesti Dózsa korábbi 56-szoros válogatott focistájának, Tóth Józsefnek az otthonát.

"Ha nem csapnak akkora lármát a kutyák, s nem ébred fel a szemben lakó fiatalember, lehet, hogy bennégünk, vagy ránk szakad a mennyezet – idézte fel Blikknek a tragikus este történéseit az Újpesten csak Jokkának becézett kétszeres bajnok és Magyar Kupa-győztes labdarúgó. – Ezt az estét, amíg élek, nem fogom elfelejteni. Borzalmas nagy füst volt, majd lángra lobbant a ház."

Az oltás során beszakadt a tető, eláztak a falak, és lakhatatlanná vált a nyaralóból átalakított 72 négyzetméteres ház. A legendás focista és felesége egy ideig a szomszédoknál talált otthonra, majd egy újpesit lakásba költöztek át, de remélik, hogy mielőbb visszatérhetnek saját otthonukba.

A sok segítő szándékú felajánlás mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is támogatásáról biztosította az egykori klasszist, aki ott lesz a szombati Újpest-Ferencváros (17 óra) rangadón is, melynek jegybevételéből részesülni fog.

A tüzet egyébként egyébként az okozta, hogy egy nyest elrágta az egyik elektromos vezetéket, amelyben zárlat keletkezett, a szikra pedig lángra lobbantotta a ház tetejét.