Vágólapra másolva!
A tizenhét éves londoni tinédzser, Sam Morgan a Premier League sztárjaianak egyik legfontosabb embere, legalábbis, ami a pályán kívüli megjelenést illeti. Sam ugyanis a világ egyik legjobb "divat dealer"-e, aki mindent megszerez híres ügyfeleinek, emellett diszkrét és ezer százalékig megbízható. Igaz, a diszkréciónak némileg ellentmond, hogy most részletesen nyilatkozott.

Az első kuncsaftja az Arsenal játékosa, Cohen Bramall volt, aki az előző idényt megelőzően érkezett a londoniakhoz. Miután az ekkor még csak saját maga számára üzletelgető Sam nagy Arsenal-drukker, gondolta, megkérdezi a 21 éves focistát, nincs-e szüksége valami menő holmira? Némi meglepetésére Bramall azonnal vissza is írt.

Mesut Özil egy Samtől beszerzett limitált szériás felsőben írja alá a szerződését:

"Négy nap múlva találkoztunk, és vittem neki egy pár Yeezy (az amerikai rapper, Kanye West márkája) cipőt. A következő héten megkeresett a csapattársa, Chris Willock is, hogy mit tudnék neki beszerezni. És pillanatokon belül az Arsenal komplett ificsapata tőlem vásárolt. Őrület, hogy az egész milyen gyorsan történt" – meséli Sam a Bleacher Reportnak.

Yohan Cabaye egy Yeezy cipő boldog tulajdonosaként:

A telefonja névlistáját végigpörgetve csak sorolja a neveket, hogy kik azok a Premier League-sztárok, akik őt hívják, ha olyan Gucci, Fear of God, Balenciaga, Amiri, Dior Homme vagy Alexander McQueen cuccokat szeretnének, amik nem kaphatóak egyetlen üzletben sem, limitált kiadások, vagy már nincsenek forgalomban. A teljesség igénye nélkül néhány név a vevőkörből: Mesut Özil, Alexandre Lacazette, Ross Barkley, Michy Batshuayi, Tiemoue Bakayoko.

Michy Batshuayi visszatért Dortmundból, és rögtön be is ugrott Samhez:

"Benjamin Mendy, Granit Xhaka, Wilfried Zaha, Mesut Ozil, Tammy Abraham, Trent Alexander-Arnold... Kyle Walker, Erik Lamela, Marcos Alonso, Reiss Nelson, és a komplett angol U19-es, U20-as és U21-es válogatott, két-három játékos kivételéve" - mondja a Tini, aki 11 évesen egy osztálytársa csokikészletének kiárusításával kezdte az üzletelést. Eztán jött a divat és a ruhák, először csak saját részre, majd a Cohen Bramall-kapcsolat révén szépen felhízott a klientúra.

Granit Xhaka is büszke tagja a Gucci Teamnek:

"Mint mindenki, úgy a focisták is azt szeretik, ha minőséget kapnak a pénzükért - avat be a részletekbe a fiatal üzletember. - Vegyünk például egy 1200 font (kb. 430 ezer fortint) értékű cipőt, amit én a kapcsolataim és a kedvezményeim révén olcsóbban meg tudok szerezni.

Jelenleg az 1100 fontba (kb. 393 ezer forint) kerülő Dior Homme cipők a legmenőbbek, amiből Sam egy teljes méret skálát tudott szerezni, és egy órán belül mindnek volt gazdája, az egyikük a Tottenham sztárja, Dele Alli:

A játékosok szeretnek költeni - volt, aki 22 ezer fontot hagyott nála egyetlen vásárlás során - és nagyon fontos számukra a diszkréció, ezért van az, hogy Sam, ha csak teheti, ne futárral küldi a drága holmikat, hanem személyesen viszi ki. Jogosítványa nincs, így Uberrel megy házhoz. A szolgáltatás, természetesen, feláras, elvégre itt komoly üzletről van szó.

"Ha valami megtetszik, csak küldök egy üzenetet Samnek, és ő pár napon belül már szállítja is. Nagyon gyors, remek szolgáltatás" – mondta el a lapnak a Chelsea angol válogatott játékosa, Ross Barkley.

A munka olykor az iskola rovására megy, de a fiatal beszerző a tanulásban sem vall szégyent. Nem meglepő módon pszichológiát, közgazdaságtant és matekot tanul emelt szinten, olykor viszont el kell viselniük a tanároknak, hogy órán is a telefonját bújja.

és nehéz háttérbe szorítani a munkát, amikor pörög az üzlet. De néha azért a suli az első, olyankor valahol jó messzire leteszem a telefont, és nem vagyok elérhető."