Társoldalunk:

Senkinek nem tűnt fel a világ legszabálytalanabb bedobása

2018.05.06. 18:37

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó játéknapján olyan dolog történt, amit még sokat megélt futballdrukkerek sem nagyon láttak.

A Championship utolsó, 46. fordulójának egyik legfontosabb mérkőzésén, az automatikus feljutást jelentő második helyről döntő Cardiff City–Reading (0-0) mérkőzésen az első félidő hajrájában a vendégek jutottak bedobáshoz. Az egyik Reading-játékos vette kézbe a labdát, majd annak rendje és módja szerint be is állt a vonal mögé, majd szabályos mozdulattal bedobta a labdát.

Csak, ha jobban megnézzük a felvételt, akkor nem nehéz észrevenni, hogy a Reading-játékos nem az oldalvonal mögött állt meg, hanem ott, ahol a stadion tetejének árnyéka véget ért, ami egy jó három-négy méterrel bentebb van, mint az oldalvonal. A szándékos turpisságot kizárnánk, azon viszont csodálkozunk, hogy sem a játékvezetőnek, sem a partjelzőnek, sem a pályán lévő játékosoknak nem tűnt fel a tévedés.

A legérdekesebb ezek közül a partjelző, aki elvileg az oldalvonalon áll: tényleg nem tűnt fel neki, hogy nincs egyvonalban a bedobást elvégző játékossal? Ezek szerint tényleg nem.