Társoldalunk:

Iniesta látta vendégül a barcelonai magyar étterem tulajdonosát

2018.08.03. 15:28

Barcelonában van egy magyar étterem a Camp Nou stadion tövében, ahol előszeretettel fordulnak meg sportolók és szurkolók is. Előbbiek közül most a város egyik leghíresebbje, Andrés Iniesta bukkant fel, nem is akármilyen körülmények között. 

„Szia, Péter! Andrés Iniesta vagyok. Tudunk ma találkozni nálam?" – szólt bele egy hang a telefonba, miután Büki Péter, a Futballárium tulajdonosa felvette. Innen át is adjuk a szót a történet főszereplőjének, Büki Péternek.

„Minden úgy történt, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Jöttem reggel nyitni, a vendégek már vártak rám, amikor csörgött a telefon. Nyilván nem mondtam nemet! A vendégeket kitessékeltem, mondtam nekik, bocsássanak meg, de most hívott Iniesta, mennem kell" – mondta el Büki Péter az Origónak a találkozás után.

Feltesszük, megbocsátottak. Büki Péter elmondta, hogy egy ilyen találkozás összehozása még úgy sem megy könnyen, hogy ők már négy éve dolgoznak együtt az Iniesta családdal, és azóta próbálják egyre szorosabbra fűzni a kapcsolatot az FC Barcelonával is. Másfél éve kaptuk először az ígéretet, hogy nyugodjunk meg, biztos, hogy előbb-utóbb sikerül találkoznunk Andrésszel. Sokan megmosolyogtak bennünket azóta, hogy mi ezt mennyire komolyan vesszük, de biztosak voltunk benne, hogy meg fog történni."

A másfél órás találkozón volt szó üzletről, fociról, még a Haladásról is, Iniesta pedig egy ígéretet is tett, amit hétvégén megjelenő, a Futballáriumot és tulajdonosait bemutató cikkünkben olvashatnak majd el.