Hosszú Katinka kibékült egykori legjobb barátnőjével

swim Horizontal
Gold medalist Hungary's Katinka Hosszu (C), silver medalist Britain's Hannah Miley (L) and broze medalist Hungary's Zsuzsanna Jakabos pose with their medals after the final of the women's 400m Medley swimming event on Day 8 of the European aquatics championships in London on May 16, 2016. / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka nemcsak a medencében, a parton is kezdi visszanyerni régi önmagát. Ennek az egyik legújabb jele, hogy kibékült korábbi barátnőjével, Jakabos Zsuzsannával.

Remek hangulatban zárták a magyar úszók a világkupa-sorozat kazanyi állomását, és mindannyiuk közül kiemelkedett a tizenegy érmet (öt arany mellett három-három ezüst és bronz) szerző Hosszú Katinka. Az Iron Lady ráadásul nemcsak a medencében, hanem a parton is visszatalál a régi Katinkához: mint azt a Borsnak nyilatkozva a csapathoz közel álló informátor elmondta, végig remek volt a hangulat az orosz városban. Ráadásul egy régi barátság is újra feléledt, miután Katinka kibékült Jakabos Zsuzsannával.

Mint a régi szép időkben: Katinka és Zsu újra egymás mellett mosolyoghat Forrás: AFP/Leon Neal

„Meglepően jó volt a hangulat az egész csapaton belül. A két lány is kezd egymásra találni. A váltóban elért harmadik hely is egyértelműen annak tudható be, hogy egyre jobb a kapcsolat Katinka és a többi úszó között” – mondta a lap forrása. Abban a bizonyos 4x100-as mixed vegyes váltóban Hosszú és Jakabos mellett Verrasztó Dávid és Dudás Dániel úszott.

Hosszú és Jakabos éveken át nagyon jó barátnők voltak, rendszeresen egy szobában laktak az edzőtáborok és a versenyek alkalmával, csak Shane Tusup feltűnése után romlott meg a kapcsolatuk – de ez szinte a teljes magyar csapatra igaz volt, miután az amerikai edző nem nézte jó szemmel, ha felesége valakivel – szerinte – túlságosan közvetlen volt.

A két úszóklasszis barátságának helyreállításában kulcsszerepe lehet, hogy Katinka edzéseit június óta Petrov Árpád irányítja, aki történetesen Jakabos Zsuzsa edzőjének és férjének, Petrov Ivánnak a testvére.

A világkupa-sorozat csütörtöktől Dohában folytatódik.