Vágólapra másolva!
Elkezdődött a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup válópere a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon - írja a Bors.

Az akár évekig is elhúzódható tárgyalássorozat tétje óriási, ugyanis a közös vagyon becsült értéke – többek között az Iron Corporation Kft. és az Iron Aquatics úszóklub – akár a kétmilliárd forintot is elérheti.

Hosszú Katinkára újabb nehéz időszak várhat Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

A cikkben arról is olvasni, hogy Shane Tusup állítólag egy amerikai és egy magyar ügyvédet is felfogadott, miközben személyesen szinte biztosan nem jelenik meg a tárgyalásokon.

Dr. Bacsek György, a Bors ügyvédje szerint, ha az úszónő nem kötött házassági szerződést a férjével, bármi előfordulhat.

"Shane ügyvédeinek bizonyítaniuk kell, hogy miért illeti meg az úszóedzőt több pénz, mint Katinkát. Ehhez bizonyítási eszközökre, sőt akár még tanúkra is szüksége lehet az amerikainak – magyarázta a szakember, aki szerint, ha Katinkát nem idézi be személyesen a bíróság, akkor neki sem kötelező megjelennie a tárgyalásokon.

Az úszóklub kommunikációs igazgatója, Kiss Kinga a Katinka magánéletét érintő kérdésekre nem kívánt reagálni, de azt megerősítette, hogy a válóper elkezdődött.