Vágólapra másolva!
Hosszú István, a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő, Hosszú Katinka édesapja árulta el a tökéletes halászlé titkát. Illetve azt is elmondta, hogy az Iron Lady egyelőre még nem tudja megfőzni a bajaiak híres ételét, de még ráér megtanulni.

„Az én drága édesapám halászként dolgozott, ezért legalább hetente kétszer-háromszor ettünk halat valamilyen formában. A halászleve nagyon finom volt, ő is az ősöktől tanulta. Nem véletlen, hogy a Hosszú családban mindenkinek ez a kedvenc étele. Ha Katinka bármikor hazajön, a halászlé biztosan az étlapon van, sőt,

– mondta Hosszú István a Blikknek.

Hosszú Katinka édesapja elárulta a családi titkot Forrás: Blikk

„Mi Baján azt valljuk, hogy az embernek a halászlé miatt van öt ujja.

Csak öt dolog kell ugyanis hozzá: hal, víz, hagyma, paprika, só" – tette hozzá.

Hosszú István elmondta, hogy a háromszoros olimpia bajnok úszó lánya nem tud halászlevet főzni, de igazából általában a férfiember főzi a halat Baján.

Hosszú Katinka nem tud halászlevet főzni, viszont úszásban a világ egyik, ha nem a legjobbja Forrás: Hosszú Katinka/Facebook

úgyis általában a férfiember főzi a halat errefelé. Ahhoz, hogy a partnere rendes bajai legyen, meg kell tanulnia halászlevet főzni, de majd az idő megmondja, ki lesz az"