Társoldalunk:

Egy kiskutya védett az élete hibáját elkövető focikapus helyett - videó

2018.12.05. 17:03

Az argentin harmadosztályban a Juventud Unida de Gualeguaychú háromgólos győzelmet aratott a Defensores de Belgrano de Villa Ramallo fölött. Ez önmagában még nem akkora szenzáció, hogy be kelljen róla számolnunk, azonban a mérkőzésen történt egy olyan jelenet, amit biztosan nem hinnénk el, ha más mesélné el. Látni kell, ahogy a szemfüles kiskutya megmentette a bekapott góltól az élete legnagyobb bakiját elkövető focikapust.

A háromgólos hátrányban lévő Defensores kapusa elcsípett egy labdát, majd kézből kirúgással azonnal támadást akart indítani, azonban a Juventud támadója belelépett a labdába, és már csak az üres kapuba kellett gurítania.

Meg is tette, de az utolsó pillanatban érkezett egy kiskutya, aki átszaladt a gólvonalon, és önfeláldozó módon beletette a testét a labdába.

A dolog szépséghibája, hogy ha nincs a kutyus szenzációs mentése, a játékvezető akkor sem adta volna meg a gólt, mert a Juventud játékosa szabálytalanul blokkolta a kapus kirúgását.

Dél-Amerikában nem először fordult elő, hogy egy négylábú kapusnak képzelte magát.

Novemberben egy ecuadori kispályás focimeccsen egy gyanútlan kiskutya a kapu mögül besétált a játéktérre, majd a jobbra vetődő kapus helyett beleállt a balra érkező büntetőbe, amit éppen abban a pillanatban végzett el a támadócsapat.