Vágólapra másolva!
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy hihettel el bárki is Gourav Mukhiról, hogy 16 éves volt, amikor októberben az Indaiai Szuperliga legfiatalabb gólszerzőjeként ünnepelte az ország sportsajtója.

Október 7-én a Jamshedpur Gourav Mukhi góljával egyenlített ki a 81. percben a Bengaluru vendégeként (végeredmény: 2-2), amivel a koránál jóval érettebbnek tűnő csatár a maga 16 évével az indiai Szuperliga történetének legfiatalabb gólszerzőjeként ünneplhette magát.

1:00-tól látható a híres találat:

A rekord azonban csak két hónapig, és nem azért, mert jött egy nála is fiatalabb gólszerző. Illetve, hát az az igazság, hogy jött, és nem is egy, hanem tucatnyi, ugyanis Mukhiról a napokban kiderült, nemhogy nem 16 éves, de valójában majdnem kétszer annyi, jelesül 28.

A "történelmi" gól felvétele és szerzőjének fotója október elején bejárta az országot, és rögtön elindultak a találgatások, hogy valójában hány éves lehet a kackiás bajusszal büszkélkedő, ránézésre egy jó karban lévő harmincasnak kinéző ifjú csillag. Az indiai szövetség is azonnal vizsgálatot indított, melynek eredményeként napvilágra került a szomorú igazság. Mukhit fél évre eltiltották, és most várják, hogy hivatalos papírokkal bizonyítsa valós életkorát.

16? Biztos csak az a szerencseszáma Forrás: Origo

Az ausztrál legendát, Tim Cahillt is foglalkoztató Jamshedpur spanyol edzője, César Ferrando (aki a 2004-05-ös szezonban az Atlético Madrid kispadján is ült), elkeseredetten nyilatkozott támadója eltiltását követően: "Szerintem ő az egész liga egyik legjobb csatára, nagy veszteség számunkra az eltiltása. Elkövetett egy hibát, amiért megkapta a büntetését, de attól még egy jó csatár" – idézi a szakvezetőt a Marca című spanyol lap.

A kérdés már csak az, hogy hihette el bárki - edzők, csapattársak, szurkolók, szövetségi munkatársak, stb. – Gourav Mukhiról, hogy tizenhat éves?