Elszabadult egy bika egy amerikai sporteseményen

USC v Texas GettyImageRank3 AMERICAN FOOTBALL austin
AUSTIN, TX - SEPTEMBER 15: Texas Longhorns mascot Bevo XV enters the stadium before the game against the USC Trojans at Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium on September 15, 2018 in Austin, Texas. Tim Warner/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világszerte az etikus állattartásért küzdő szervezet, a PETA kitiltaná az amerikai sporteseményekről az élő állatokat, miután egy egyetemi amerikaifoci-mérkőzésen egy bika kis híján súlyos balesetet okozott.

Szerdán játszottak az amerikai egyetemi futballiga (NCAAF) egyik konferenciadöntőjét, a Sugar Bowlt. A texasi Austinban a helyi Texas Egyetem (University of Texas) csapata, a Longhorns fogadta a Georgia Egyetem (University of Georgia) Bulldogs nevű gárdáját. A mérkőzés előtti felvezetésben mindkét csapat élő kabalája szerepet kapott, azonban Uga, a vendégek bulldogja kihozta a sodrából Bevót a hazaiak hosszúszarvú bikáját, amelyik kitört a helyéről, és csak a rendezők lélekjelenlétének köszönhetően nem tett kárt senkiben és semmiben:

Az eset után a világszerte az etikus állattartásért lobbizó PETA nevű szervezet – ugyanaz, amelyik meztelen performanszokkal szokott tiltakozni az állati prémből készült ruhák gyártása és viselése ellen – közleményt adott ki, amiben arra szólít fel, hogy a csapatok hagyjanak föl az élő kabalaállatok stadionokban való szerepeltetésével.

"Valószínű, hogy Bevo csak megijedt a nagy zajtól, a fényektől és a káosztól, és próbált elmenekülni,

A szervezet szerint a két csapatnak - és a liga többi, hasonló cipőben járó együttesének – komolyan fontolóra kellene vennie, hogy nem visz többet élő állatot a stadionokba, mert a zaj és a felhajtás "összezavarja és megijeszti az állatokat". Az élő kabalákat a PETA szerint tökéletesen lehet pótolni az ugyancsak elterjedt beöltözött emberekkel, akik "sokkal alkalmasabbak erre, mint a megfélemlített állatok".