Társoldalunk:

Michelisz Norbert saját csapatot alapított

2017.03.20. 10:50

Michelisz Norbert "M1RA" néven alapított csapatot, a Honda Civic Type R-ek a TCR International Seriesben szerepelnek.

A vállalkozásban Michelisz társa Bári Dávid, aki Michelisz versenymérnökének, Bári Gergelynek a testvére. Az egyik pilóta a sorozatot jól ismerő fiatal, mindössze 17 éves magyar versenyző, Tassi Attila, aki korábban a magyar B3 Racing színeiben indult a bajnokságban. A másik autót az olasz Roberto Colciago vezeti majd.

Michelisz a TCR-ben Bári Dáviddal (balra), a WTCC-ben Bári Gergellyel (jobbra) dolgozik együttFotó: Hirling Bálint - Origo

Az újdonsült csapattulajdonos az Origónak elmondta, tavaly néhányszor már előkerült a saját csapat ötlete versenymérnöke és közte, a konkrét munka pedig decemberben kezdődött meg. WTCC-s csapatánál egyáltalán nem vették rossz néven a kezdeményezést, sőt.

Mindenki nagyon örült egymásnak. A Hondánál elmondták, hogy a WTCC az elsődleges, és nekem is az. Megvan az esélye annak, hogy túlvállaltam magam, de hiszek abban, hogy ha jó emberekkel tudom magam körülvenni és van esélyem értéket teremteni, akkor azt meg kell csinálni. Vannak olyan lehetőségek az életben, amik nem térnek vissza, és abban is biztos vagyok, hogy hatással lett volna a túraautó-világbajnokságbeli szereplésemre, ha nem valósítok meg egy ígéretes ötletet." 

A csapattulajdonosok, Michelisz Norbert (balra) és Bári Dávid (jobbra), a 17 éves Tassi AttilávalForrás: M1RA

A M1RA a teljes szezonban versenyezni fog. A névválasztásban sok más mellett áprilisban születendő kislánya neve inspirálta az autóversenyzőt. Feleségével, Johannával közös első gyermeküket ugyanis Mirának hívják majd.