Versenyzés helyett pályát takarított Michelisz Norbert

AUTO - WTCC HUNGARY 2017 auto championnat du monde circuit course europe fia hongrie motorsport tourisme wtcc mai MONTEIRO Tiago (prt), Honda Civic team Castrol Honda WTC, ambiance portrait HUFF Rob (gbr), Citroen C-Elysée team ALL-INKL.COM Munnich Motor
MONTEIRO Tiago (prt), Honda Civic team Castrol Honda WTC, ambiance portrait HUFF Rob (gbr), Citroen C-Elyse´e team ALL-INKL.COM Munnich Motorsport, ambiance portrait MICHELISZ Norbert (hun), Honda Civic team Castrol Honda WTC, ambiance portrait during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from may 12 to 14 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Vágólapra másolva!
Önkéntesnek álltak a túraautó-világbajnokság versenyzői. A gyári Honda magyar pilótája, Michelisz Norbert és csapattársa, Tiago Monteiro, valamint az All-Inkl.com Münnich Motorsport versenyzője, Rob Huff pályamunkásnak öltözött a Hungaroringen, hogy így tisztelegjen a sporfelügyelők és pályabírók munkája előtt. Az Origo azt is kiderítette, mit keresett egy hatalmas monster truck a belvárosban.

Versenyoverall helyett az önkéntes pályabírók narancssárga ruhájába bújt, versenyzés helyett pedig pályát takarított és autókat ellenőrzött a WTCC mezőnyének három tagja. Michelisz, Monteiro és Huff azért szorgoskodott a Hungaroring paddockjában, mert először Magyarországon ünnepelték meg az FIA önkéntesek napját. A Nemzetközi Automobil Szövetség ezzel a gesztussal mond köszönetet mindazoknak, akik a versenyhétvégéken a világ minden táján és minden motorsport eseményén biztosítják a futamok gördülékeny lebonyolítását.

Tiago Monteiro (balról), Rob Huff és Michelisz Norbert is megköszönte az önkéntesek munkáját Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta,

körülbelül 450 önkéntes dolgozik most hétvégén a pályán, a Forma-1-en még ennél is többen.

Michelisz Norbert, a Honda gyári WTCC-s versenyzője is nagyra értékeli az önkéntesek munkáját, amivel - mint mondta - megkönnyítik a versenyzők dolgát a pályán verseny közben.

Az FIA elnöke, Jean Todt is köszönetet mondott az önkénteseknek.

"Fontos, hogy az FIA a nyilvánosság előtt ismerje el munkájukat, hiszen az önkéntes elkötelezettsége kell ahhoz, hogy minden egyes motorsport esemény biztonságos és sikeres legyen."

A #FIAVolunteersDay hashtag használatával bárki köszönetet mondhat az önkénteseknek, és az érintettek is bemutathatják munkájukat a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon. Így egy napra a világ minden tájáról csatlakozhatnak a rajongók, a versenyzők, az újságírók, a dolgozók is a motorsport önkénteseihez, klubversenyektől a világbajnokságokig.

Michelisz Norbert is belekóstolt az önkéntesek munkájába Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Közben elkezdődtek a hivatalos programok is a Hungaroringen, a túraautó Európa-bajnokság, valamint a KIA Lotos Kupa tesztjével. Szombaton és vasárnap nemcsak a WTCC-ben, hanem az összes betétfutamban láthatunk magyar versenyzőket Mogyoródon.

Mindenki a pályára!

Az ETCC-ben a Zengő Motorsport fiatal versenyzői, György Anett, Nagy Norbert és Szabó Zsolt képviselik Magyarországot. A pénteki teszten mindhárom neonzöld-fekete SEAT Leónt ki tudta próbálni a csapat. Az első 45 perces etapon Szabó Zsolt volt a leggyorsabb.

Nagy Dániel a magyarországi kampányfilm főszereplője Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

A WTCC programja szombaton reggel a szabadedzésekkel kezdődik, a Honda gyári pilótája, az összetettben negyedik helyen álló Michelisz Norbert mellett a Zengő Motorsport magyarjának is szurkolhatunk a sorozatban. Utóbbi, Nagy Dániel különös feladattal melegített a versenyekre: az Eurosport vele forgatta a hétvége promóciós filmjét. A Budapestet röviden bemutató szpot kedvéért Nagynak egy hatalmas monster truckkal kellett átvágnia a városon, ami a péntek délutáni csúcsforgalomban nem volt túl egyszerű feladat. "Izgulok egy kicsit, hiszen teljesen más egy ilyen autót vezetni, mint az utcai kocsikat. Nem városi forgalomra lett kitalálva, nehéz vele a kanyarodás, nem szabad alászedni a kormányt.

- mondta az Origónak a Monzában első világbajnoki pontját megszerző Nagy Dániel.

A KIA Lotos Kupában két magyar versenyző, Vogel Adrienn és Krajnyák Petra küzd majd a futamgyőzelemért és a pontokért.

A WTCC 2017-es hungaroringi hétvégéjének programja:

Szombat
09.00 WTCC első szabadedzés
10.30 ETCC szabadedzés
11.30 WTCC másdoik szabadedzés
14.00 WTCC időmérő (Eurosport2)
15.00 WTCC MAC3 csapatfutam (Eurosport2)
15.45 ETCC időmérő

Vasárnap
09.00 ETCC első verseny (Eurosport2)
10.00 ETCC második verseny (Eurosport2)
12.30 WTCC nyitó verseny (Eurosport1)
13.30 WTCC főfutam (Eurosport1)