Hajszálon múlt a fiatal versenyzőnő élete

Opening of first German Jaguar Land Rover Boutique OPENING SQUARE FORMAT, Sophia Floersch
Junior racing driver Sophia Floersch poses for photographers at the opening of the first German Jaguar Land Rover Boutique in Munich, Germany, 18 December 2015. Photo: FELIX HOERHAGER/dpa
Vágólapra másolva!
Elképesztő jelenet zajlott le hétvégén a Forma-4-es sorozat oscherslebeni fordulóján. A 16 éves Sophia Flörsch a pénteki szabadedzésen körözött, amikor egyszer csak a semmiből felbukkant előtte a pályán a biztonsági szolgálat egyik autója.

A versenyző fedélzeti kamerája által rögzített felvételen az látszik, hogy a gyors sikán kijáratánál, egy jobbos kanyar előtt egy SUV keresztben áll a pályán, miközben egy másik, műszaki hibás járműnek próbált segíteni. Flörschnek sikerült elkerülnie az ütközést, lélekjelenlétének és gyors reakciójának köszönhetően.

"Akár meg is halhattam volna. Sokkot kaptam, órákon át nem tudtam megnyugdoni"

- nyilatkozta a Bildnek a fiatal versenyző. A szervezők szerint azonban a Flörsch hibázott, mivel akkor már piros zászlóval leállították az edzést a korábbi baleset miatt. A versenyző azt állítja, akkor már csökkentette a sebességet 180 km/óráról 120-ra.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Hörhager

Sophia Flörsch a történtek után húszezer euróra büntették a szervezők, amiért engedély nélkül tette közzé a felvételeket. A történtekkel kapcsolatban még Damon Hill is felemelte a szavát. A Forma-1-es világbajnok szerint a szervezők magyarázattal tartoznak Sophia Flörschnek.