Társoldalunk:

Hajszálon múlt a fiatal versenyzőnő élete

2017.07.10. 09:51

Elképesztő jelenet zajlott le hétvégén a Forma-4-es sorozat oscherslebeni fordulóján. A 16 éves Sophia Flörsch a pénteki szabadedzésen körözött, amikor egyszer csak a semmiből felbukkant előtte a pályán a biztonsági szolgálat egyik autója.

A versenyző fedélzeti kamerája által rögzített felvételen az látszik, hogy a gyors sikán kijáratánál, egy jobbos kanyar előtt egy SUV keresztben áll a pályán, miközben egy másik, műszaki hibás járműnek próbált segíteni. Flörschnek sikerült elkerülnie az ütközést, lélekjelenlétének és gyors reakciójának köszönhetően.

"Akár meg is halhattam volna. Sokkot kaptam, órákon át nem tudtam megnyugdoni" - nyilatkozta a Bildnek a fiatal versenyző. A szervezők szerint azonban a Flörsch hibázott, mivel akkor már piros zászlóval leállították az edzést a korábbi baleset miatt. A versenyző azt állítja, akkor már csökkentette a sebességet 180 km/óráról 120-ra.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Hörhager

Sophia Flörsch a történtek után húszezer euróra büntették a szervezők, amiért engedély nélkül tette közzé a felvételeket. A történtekkel kapcsolatban még Damon Hill is felemelte a szavát. A Forma-1-es világbajnok szerint a szervezők magyarázattal tartoznak Sophia Flörschnek.