Vágólapra másolva!
Kiss Norbert egy győzelmet és egy nyolcadik helyet szerzett a gyorsasági kamion Eb szombati versenynapján a Dunaszerdahely melletti Slovakiaringen.

A szombat délelőtti időmérő edzésen a legjobb időt autózta a Mercedes kétszeres Európa-bajnok pilótája, így az élről indulhatott az első futamon.

Kiss a rajt után fokozatosan ellépett a Jochen Hahn, Adam Lacko és Stephanie Halm alkotta hármastól. Bár a cseh pilóta jól jött felfelé, nem tudott közel kerülni a magyar pilótához,

aki szemmel láthatóan nem teljesített maximumon, ám így is 8,6 másodperces fórral ért célba.

Kiss Norbert a világon az első, aki kamion Eb-futamot nyert Szlovákiában Forrás: Kiss Norbi Média

Váratlanul jó volt a rajt, amely után kaptam egy kis lökést hátulról, ez segített jó pozícióba kerülni" - nyilatkozta Kiss.

A második versenynek Kiss a fordított rajtrács értelmében a nyolcadik pozícióból vágott neki, és remekül kezdett, az első körben két pozíciót lépett előre.

A folytatásban is kemény támadásokat intézett, és végül ötödikként ért célba.

Egy tízmásodperces büntetés nyomán azonban - amelyet azért kapott, mert a rajtot követően a megengedettnél hosszabb ideig lépte át a megszabott felső sebességhatárt - a nyolcadik pozícióba sorolták hátra.

Kiss Norbert jól ismeri a szlovákiai pályát Forrás: Kiss Norbi Média

Az időmérő jól sikerült, az első verseny is, itt a másodikon sajnos becsúszott ez a kis hiba" - mondta Kiss, aki a pontversenyben maradt negyedik.

A remek hangulatú szombati nap után, Kiss kifejezetten optimista a vasárnappal kapcsolatban és bízik abban, hogy akár még egy lapáttal rá tud tenni az eddigi eredményekre:

"Holnap, ha hasonlót tudunk csinálni, csak büntetés nélkül, akkor lehet, hogy úgy tudunk elmenni a Hungaroringre, hogy a második vagyok a bajnokságban, de ezért holnap még küzdünk majd."

Vasárnap két futamot rendeznek a Dunaszerdahelyhez közeli Slovakiaringen, majd augusztus 25. és 27. között a Hungaroringen folytatódik a Európa-bajnoki sorozat.