Társoldalunk:

Michelisz úgy szerzett pontokat, hogy nem is versenyzett

2017.10.15. 11:22

Michelisz Norbert a második helyen zárta a sanghaji WTCC-hétvége második futamát. Ez annak is köszönhető, hogy ezt a helyet szerezte meg a kvalifikáción, mivel a futamot végül a 4. kör után lefújták a hatalmas eső miatt.

A futam azzal indult, hogy a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, mivel a pályán gyakorlatilag állt a víz a heves esőzés miatt. Rob Huff autóját nem tudták rendbe hozni, így egy kör után visszagurult a boxba, ahol elmondta, hogy ilyen körülmények között nem lehet versenyezni.
A versenybizottság mintha meghallotta volna a rutinus brit versenyző szavait, ugyanis a futamot négy kör után felfüggesztették, majd jött a hír, hogy be is fejezik a versenyt.

A piros zászló felvillanása után egy ideig az volt a kérdés, lesz-e pontozás, és egy kis kavarodás után kiderült, hogy mivel a mezőny több mint két kört tett meg, ezért felezett pontszám jár a versenyzőknek. Így Michelisz Norbert a második helyen zárt, és újabb értékes pontokat szerzett.

A világbajnokság szempontjából nagyon fontos volt, hogy osztanak-e pontot, vagy nem, végül a szabályokkal összhangban előbbi mellett döntöttek.

Ennek értelmében a harmadik helyen végző Thed Björk vezet 200,5 ponttal, második Thiago Monteiro 200-zal, harmadik Michelisz Norbert, akinek 198,5 pontja van.