Vágólapra másolva!
Karnyújtásnyira került a magyar OXXO Racing Team az angol kamion bajnokság trófeájának megszerzésétől. A brit pilótával, Ryan Smith-szel versenyző csapat a bajnokság utolsó előtti, Pembreyben megrendezett futamát két győzelemmel és egy második helyezéssel zárta, megerősítve első helyét a bajnokság tabelláján. Az OXXO Racing Team piros-fehér-zöldre festett kamionnal gurult pályára, hogy ezzel is kifejezze nemzeti hovatartozását.

Bravúros versenyzéssel, két futamgyőzelemmel és egy második hellyel zárta az OXXO Racing Team az angol kamion bajnokság utolsó előtti futamát Pembreyben.

A kétnapos verseny első napján a magyar nemzeti színekre festett kamionnal versenyző Ryan Smith a szabadedzés során megdöntötte a körrekordot, több mint 1 másodperccel volt gyorsabb a mezőnynél.

A versenyen aztán rajt-cél győzelmet aratott, másodszor is megdöntve a pályarekordot.

A verseny második napja is sikert hozott az OXXO Racing Teamnek. A csapat aznap egy futamgyőzelmet, valamint egy második helyet könyvelhetett el. Az eredmények már csak azért is különösen értékesek, mert Ryan Smith a fordított rajtsorrend miatt az utolsó helyről indulva érte el azokat, saját bevallása szerint élete legjobb vezetését produkálva.

Ryan Smith és a magyar színekben pompázó Jázmin Forrás: KenMedia

"A csehországi Eb -utam után sokat dolgoztunk, hogy ennek a pályának megfelelően készítsük fel az autót.

Külön szeretném megköszönni Jobbágy Ákos munkáját, aki technikailag rengeteget tett hozzá ehhez a fejlődéshez" – mondta Ryan Smith.

Az OXXO Racing Team a Pembreyben elért eredménnyel még inkább megerősítette első helyét az angol kamion bajnokságban, tovább növelve annak esélyét, hogy a tavalyi év után ismét megszerezze az angol bajnoki trófeát.

"A hétvégi eredmények után nagyon kevés hiányzik az angol bajnoki cím megvédéséhez.

Köszönöm a magyar szurkolóknak a sok biztatást, sokat jelent számomra, hiszen egy ilyen nagyszerű magyar csapat nélkül én sem tartanék itt"

– mondta Ryan Smith.