Társoldalunk:

Dühöngenek a Michelisz-rajongók a FIA döntése miatt

2017.10.28. 08:56

Amint arról beszámoltunk, Michelisz Norberttől 27,5 pontot levontak, csapatát, a Hondát pedig kizárták a WTCC két héttel ezelőtti, kínai nagydíjáról, mert szabálytalan motorral versenyeztek. A döntés után az egyik legnépszerűbb magyar sportoló Facebook-oldalán elszabadultak az indulatok.

A Michelisz-rajongók közül néhányan minősíthetetlen stílusban szidják a FIA-t, de a többség igyekezett józan hangot megütni. A hozzászólásokban többen felvetik, hogy a túraautó-világbajnokság komolysága lassan, de biztosan megkérdőjeleződik.

Ez az egész bajnokság sajnos, teljesen szétesik. Alig van gyári csapat, Magyarországon kívül alig van néző, hónapok teltek el két futam között" - írta az egyik elkeseredett rajongó.

Egy másik kommentelő a következőket jegyezte meg:

Tavaly a padlólemez, idén ez, minden szezonban találnak valamit amivel szét lehet cseszni a reményeket. Persze ehhez kellett a Honda is,aki el meri indítani az autóit necces alkatrészekkel. Az egész WTCC kezd a vicc kategóriájába tartozni, több hónapos szünet után végre jönne egy kis izgalom, hát így ennek vége. Ahogy szerettem ezeket a versenyeket,úgy kezdem megutálni, innentől kezdve nem sok értelme van az egésznek."

Többen úgy vélik, hogy a magyar versenyzőnek csapatot kellene váltania. "Nem ezt érdemli Norbi, hiszen kitűnő versenyző, a legjobb a WTCC-ben. Csapatot kellene váltania, mert ez a Honda nagyon gáz" - írta egy hozzászóló.

A 27,5 pont levonása után Michelisz Norbert összetettben a negyedik helyre csúszott visszaForrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Michelisz Norbert igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. Ez írta: "Rossz hírrel kezdődött a nap Japánban. Ebben a helyzetben csak annyit tudok mondani és ígérni, hogy mindentől függetlenül harcolok tovább a bajnoki címért az utolsó pillanatig!"

A magyar pilóta a pontlevonások után az összetettben a negyedik helyre csúszott vissza, hátránya a vezető Björkkel szemben 32,5 pont.

Ami viszont jó hír, hogy a most zajló Japán GP első szabadedzésén Michelisz Norbert volt a leggyorsabb.