Michelisz Norberttől elvettek 27,5 pontot, a Hondát meg kizárták

AUTO - WTCC SHANGHAI 2017 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CHINE CIRCUIT COURSE FIA Motorsport OCTOBRE TOURISME WTCC
05 MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Castrol Honda WTC action during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship at Shanghai, China, ningbo,13 to 15 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A Honda csapata szabálytalan motorokkal versenyzett a WTCC legutóbbi, kínai futamán. A FIA most lecsapott és utólag kizárta a csapatot a versenyből. Ez azt is jelenti, hogy az összetett vb-aranyra is esélyes Michelisz Norberttől 27,5 pontot levontak. A magyar pilóta az összetettbeli másodikról a negyedik helyre esett vissza.

A döntéssel alaposan megváltozott a világbajnokság állása. Michelisz Norbert Kínában az egyik futamon negyedik, a másikon második helyen ért célba, ez 27,5 pontot hozott akkor a konyhára. A FIA döntése értelmében ezt most elveszik a magyar pilótától.

A pontlevonás után az eddig összetettben második helyen álló Michelisz a negyedikre esett vissza.

A jelenlegi állás: 1. Thed Björk 203.5, 2. Tiago Monteiro 200, 3. Nicky Catsburg 180,5, 4. Michelisz Norbert 171 pont.

Látható tehát, hogy a magyar pilóta az összetettben vezető svéd Björkkel szemben 32,5 pontos hátrányba került.

A FIA közleménye szerint a Honda motorok (az injektorok) szabálytalanok voltak Kínában, ezért kellett ezt a büntetést meghozni, amely ellen a Honda nem fellebbez. "Hihetetlenül csalódottak vagyunk a döntés miatt" - írta a Honda saját oldalán. A világbajnokság hátralévő három futama nagyon nehéz lesz számunkra. Elnézést kérünk minden szurkolónktól."

Statement from Honda Racing | Castrol Honda WTCC

We have been notified that the results of the FIA World Touring Car Championship Race of China, which have been under investigation since the event, have been amended. The decision of the FIA Race Stewards to exclude all Hondas from the...

Michelisz Norbert Facebook-oldalán a következőt írta az esetről:

A WTCC következő futamára ezen a hétvégén Japánban kerül sor.