Társoldalunk:

Makaóban sem indulhat Michelisz csapattársa

2017.11.08. 19:05

Kihagyja a túraautó-világbajnokság makaói futamát is Michelisz Norbert hondás csapattársa, a portugál Tiago Monteiro.

A WTCC címvédője az orvosok tanácsára hagyja ki a makaói versenyhétvégét. Monteiro jelenleg negyedik a pontversenyben úgy, hogy az év során eddig ő autózott a legtöbbet vezető pozícióban.

Monteiro egyébként már a kínai és a japán versenyhétvégét is csak kívülről figyelhette, miután Barcelonában egy tesztelés során nagy sebességnél balesetet szenvedett. Így biztossá vált, hogy nem védheti meg makaói elsőségét a portugál.

Michelisz Norbert és Tiago MonteiroForrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Monteiro helyett továbbra is az argentin Esteban Guerrieri indul majd, aki első versenyén, Japánban rögtön dobogóra állhatott.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek a világbajnoki címért és nem védhetem meg a Guia Race címét sem. Imádom a makaói pályát, ez az egyik legjobb a világon. Késznek éreztem magam a visszatérésre, jól ment az edzés, nem éreztem magam rosszabbul, mint a balesetem előtt. Sajnos még nagy kockázatot rejtene egy újabb baleset, így várnom kell. Nem egyszerű tétlenül figyelni, ahogy elúszik a címvédés lehetősége. Annyit tehetek, hogy keményen készülök, remélem, Katarban már segíthetek a Hondának" – mondta Michelisz csapattársa.

Michelisz Norbert 212 ponttal második a világbajnoki pontversenyben, 228,5 ponttal vezet a svéd Thed Björk.

A gyártók között a Volvo vezet 725,5 ponttal, a Honda második 679 ponttal.