Társoldalunk:

Michelisz Norbert megnyerte az első szabadedzést Makaóban

2017.11.16. 07:31

A WTCC 2017-es szezonjából mindössze két versenyhétvége van már csak hátra, Michelisz Norbert pedig sosem volt még ilyen közel ahhoz, hogy akár világbajnok legyen. A magyar versenyző megnyerte az első szabadedzést Makaóban, ezúttal gyári minimumsúlyon, tehát a Hondához képest 70 kilóval könnyebb Citroënt megelőzve.

Két versenyhétvége, azaz összesen négy futam és két időmérő van még hátra a szezonból, azaz ha valakinek minden összejön a hátralévő időben, maximálisan 120 pont (időmérőn max. 5, előfutamon max. 25, főfutamon max. 30 pont) szerezhető.

Így aztán matematikailag még elég sokan esélyesek lehetnek a bajnoki címre: Björk, Michelisz, Nicky Catsburg, Tiago Monteiro, Tom Chilton, Mehdi Bennani, Esteban Guerrieri, Rob Huff, és Néstor Girolami. Valójában azonban mindenki arra számít, hogy Björk és Michelisz között dől majd el a cím sorsa – számolt be a racingline.hu.

Michelisz Norbert megnyerte az első szabadedzést MakaóbanForrás: Michelisz Norbert/Facebook

Ami bizonyos a számok alapján, hogy Makaóban Michelisz Norbert még biztosan nem tud bajnokká válni. Björk akár bajnok is lehet Makaóban, de ehhez az kell, hogy minden az ő kezére játsszon. A program magyar idő szerint pénteken 2:15-kor folytatódik a második szabadedzéssel.