Társoldalunk:

Csa a boxból segíti Monteiro Micheliszt az utolsó hétvégén

2017.11.24. 08:14

Katarban visszatér a WTCC-be, de nem ül autóba a gyári Honda portugál pilótája. Tiago Monteiro még szeptemberben szenvedett súlyos balesetet egy barcelonai teszten, azóta nem is versenyezhetett. Akkor még ő volt a Honda világbajnoki esélyese, mostanra azonban a japán gyártó versenyzői közül Micehlisz Norbert áll a legjobban az összetett pontversenyben. 

A Honda a pályán így Ryo Michigamival és Esteban Guerrierivel segíti majd Micheliszt, a pályán kívül pedig Tiago Monteiro igyekszik mindenben támogatni csapattársát. A Honda Origóhoz eljuttatott közelményében az áll, Monteiro egyszerre csalódott és izgatott. 

Tiago Monteiro (jobbra) csak a pálya széléről segítheti a világbajnoki címhez csapattársát, Michelisz Norbertet (balra)Forrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Természetesen csalódott vagyok, amiért az évadzáró hétvégén, Katarban sem versenyezhetek, ugyanakkor izgatott vagyok, amiért Norbi és a Honda világbajnok lehet. Egy történelmi pillanat lehet ez, persze, hogy ott akarok lenni a csapattal" - mondta Monteiro. 

A jövő hétvégi, évadzáró forduló előtt Michelisz Norbert lemaradása mindössze hat és fél pont a bajnokságot vezető, volvós Thed Björk mögött. A Hondának pedig 12 és fél ponttal van kevesebb a gyártók bajnokságában, mint a Volvónak. Az utolsó hétvégén mindkét márka autói a maximális, nyolcvan kilós plusz súllyal versenyeznek majd.