Társoldalunk:

A Volvo Müllert is beveti Michelisz ellen

2017.11.29. 09:50

Amit csak lehet, megtesz a Volvo azért, hogy versenyzője, Thed Björk megnyerje az idei túraautó-világbajnokságot. A gyári csapat a mindenről döntő utolsó, katari hétvégén autóba ülteti Yvan Müllert is, a sorozat valaha volt legeredményesebb szereplőjét. 

Az Origóhoz eljuttatot közleményben az áll, hogy a francia Néstor Girolami helyett ül majd az egyik S60-asba. Feladata pedig Thed Björk támogatása lesz. A svéd versenyző 6,5 ponttal vezet Michelisz előtt a WTCC összetett pontversenyében, de rajta kívül a Volvo másik pilótájának, Nicky Catsburgnek is van még matematikai esélye a bajnoki címre. 

"Örülök, hogy újra autóba ülhetek, főleg, hogy egész évben a háttérből segítettem a csapatot. A feladatom az lesz, hogy Thedet és a csapatot segítsem a világbajnoki cím megszerzésében. Kemény munka lesz, de nincsenek kétségeim azzal kapcsolatban, hogy mindent megfogunk tenni ennek eléréséért Katarban."

Yvan Müller ebben a szezonban a háttérből segítette a VolvótForrás: DPPI/Antonin Vincent

A gyári Honda világbajnoki esélyes magyar versenyzőjének, Michelisz Norbertnek nem biztos, hogy jó kabala Müller visszatérése éppen Katarban. A tavalyi évadzárón ugyanis Michelisz annak köszönhetően csúszott le az összetettbeli harmadik helyről, hogy az utolsó körben Yvan Müller elengedte Michelisz csapattársát, Tiago Monteirót, aki így megszerezte a bronzérmet. 

Michelisznek nincsenek túl jó emlékei Müllerről és KatarrólFotó: Hirling Bálint - Origo

A katari hétvége már csütörtökön megkezdődik a szabadedzésekkel, majd egy nap alatt, pénteken lezajlik minden esemény: magyar idő szerint fél egykor kezdődik az időmérő, majd este negyed nyolckor a nyitó futam, negyed kilenckor pedig a fő futam.