Társoldalunk:

Michelisz kétszázmillió forintot bukik

2017.12.08. 07:21

Anyagilag nem érte meg a magyar versenyzőnek, hogy egyesült a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a TCR International Series, ahol istállója, a M1RA megnyerte a csapatbajnokságot - írja a Blikk.

A két széria WTCR, azaz túraautó-Világkupa néven egyesült, ez pedig nagyjából 200 millió forintos kiesést jelent Michelisznek.

Az új szabályok szerint ebben a sorozatban már nem indulhatnak a gyári csapatok, így a Honda sem.Értelemszerűen Michelisz így nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró 75 milliós szerződését.Ahhoz azonban, hogy indulhasson az új szériában, az előírásoknak megfelelően emelnie kell csapata költségvetését mintegy 400 ezer euróval (125 millió forint).

Michelisznek anyagilag nem érte meg a változtatásForrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Az biztos, hogy a WTCR-sorozatban akarok versenyezni, de hogy a saját csapatomban vagy egy másik, külföldiben, még kérdéses.Vezetőként az istállómat, a M1RA-t is szeretném indítani, ehhez azonban meg kell teremtenem a büdzsét. A következő hetekben dől majd el a sorsunk" - nyilatkozta Michelisz a Blikknek.

A nehézséget az jelenti, hogy az előző szezonban két autó versenyeztetése a TCR-szériában 900 ezer euróba (283 millió forint) került, a szabályváltoztatások miatt ez most jelentősen megemelkedett, 1,4 millió euróra (440 millió forint).