Társoldalunk:

És megint dühbe jövünk - Massa versenyén a pályán bunyóztak a pilóták

2017.12.18. 05:46

Megdöbbentő jelenetek szemtanúi lehettek a Felipe Massa által szervezett gokartverseny nézői, amikor két brazil pilóta összeütközött, majd ököllel egymásnak esett a pályán. Az ügy pikantériája, hogy Massát egy hete nevezték ki az FIA gokartszakágának vezetőjévé.

Tizennyolc kör volt hátra az interlagosi gokartpályán megrendezett Granja Viana 500 mérföldes versenyből, amikor két brazil pilóta, Rodrigo Dantas és Cristiano „Tuka" Rocha a vezetésért csatázva összeütközött.

Felipe Massa a főszervezője és rendszeres résztvevője a Granja Viana 500 mérföldes gokartversenynekForrás: Agęncia Estado/AFP

Dantas lökdöste, majd a földre vitte és ököllel kezdte püfölni ellenfelét.

Mivel Rocha végig bukósisakot viselt, az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja. A rendezők mindkét vétkes pilóta csapatát kizárták, így Rubens Barrichello alakulata szerezte meg a győzelmet.

Az esetről készült videó itt tekinthető meg, a baleset 0:33-nál látható:

A Twitteren máris Rodrigo Dantas örökre szóló eltiltását követelik a gokartrajongók.

A dolog pikantériája, hogy a Williamstől idén nyugdíjba vonult Felipe Massát éppen egy hete, az FIA párizsi kongresszusán nevezték ki a gokartbizottság vezetőjévé. Feladatai közé tartozik a gokartozás népszerűsítése, s miután ez elsősorban a fiatalok sportja, a sportszerű viselkedés promóciója is.

"Nagyon szomorú eset ez számomra, és még szomorúbb, hogy az én csapatomban történt" – mondta a verseny után Massa.

Mindenkitől bocsánatot kérek azért, ami ma történt. Sohasem láttam még ilyet a pályafutásom során.

A versenynek a pályán kell zajlania, de nem ilyen módon" – tette hozzá a Sao Pauló-i születésű volt F1-es versenyző.