Társoldalunk:

Addig nem vesznek komolyan, amíg ott nem vagyok a lökhárítójukon

2018.01.20. 13:55

Van különbség a női és férfi versenyek között?
A srácokkal nem téptük egymás haját, a lányokkal azért elő-előfordult. A női szériákban volt egy-két butaság, a férfiak egy-két odakiabálással megoldják, aztán mindenki megy a helyére, és inkább az autóval foglalkozik. A férfiak - ha mondhatom ezt - intelligensebben versenyeznek, mint a nők, sokkal megfontoltabban vezetnek.

Milyen versenyzőnek tartja magát?
Maximalistának. Ha meg is nyerek egy versenyt, örülök, de hajlamos vagyok arra gondolni, hogy miket hibáztam az adott szituációban, és ezen hogy tudok javítani. Szerintem jó versenyző vagyok, mondjuk ki, de kell még tapasztalat.

Tapasztalata szerint a férfiak intelligensebben versenyeznek, mint a nőkFotó: Csudai Sándor - Origo

Volt olyan nagy esése, ami miatt elment a kedve vagy megijedt?
Voltak nagy baleseteim, de inkább az fáj, hogy pontot veszítek, soha nem volt és nincs is bennem félelem egyetlen törés után sem. Nem ráztak meg, ez szerintem nagyobb szériákban, nagyobb tempónál fordulhat elő. A mi autóink azért kicsik, maximum 180-nal megyünk a célegyenes végén, ott meg mi baj lehet. Egyenesben nem húzzuk egymásra az autót.

Hogyan került egy versenykamionba 2017-ben?
A csehországi Buggyra csapat figyelte egy ideje a teljesítményemet, már évekkel ezelőtt kérdezgették, nem érdekelne-e a versenykamionozás. Akkor még a Lotus Ladies Cupban vezettem egy 140 lóerős autót, elég nagy ugrásnak éreztem onnan az 1400 lóerős monstrumot. Sokáig nem tudtunk konkrétumokról beszélni, amíg tavaly sikerült egyeztetni. Úgy kerültem egy dakaros-tátrás tesztbe, hogy nem is tudtam róla. Épp intéztem valamit a telefonomon, ezalatt a menedzserem, Jobbágy Ákos igent mondott a lehetőségre, úgyhogy pár nap múlva egy versenykamionban találtam magam.

Csak toldóval érte el a versenykamion pedáljaitForrás: Vogel Adrienn Facebook

Rögtön vezette is?
Nem, előbb David Vrsecky vitt pár körre. Emlékszem, olyan nagy volt rám a biztonsági öv, hogy az öklöm befért alá, nem tudták jobban meghúzni, a kamionnal meg úgy ugrattak a szántóföldön, meg a hegyoldalon, hogy mint a pók a lucernásban, úgy próbáltam magam kifeszíteni, halálfélelmem is volt.

De azért kipróbálta a vezetőülést is?
Kicsit gondolkodnom kellett, megfordult a fejemben, hogy egyszerűen elfutok. Aztán összeszedtem magam, és mégis belevágtam. Beültem, alig értem el a kuplungot, mert nem lehetett egy pontnál előrébb húzni az ülést. Ráadásul a bukósisak, amit kaptam, minden féktávon beesett az arcomba, a lábammal kalimpáltam, nem találtam el a pedálokat, kicsit félelmetes volt. Meg kellett állnunk, hogy a bukósisakomat ragasztószalaggal rögzítsék a nyakmerevítőhöz, így tudtam befejezni a tesztet. Durva élmény volt egy ilyen gépet vezetni, féktávon olyanokat ütött, hogy egy pillanatra elment a látásom. Itt abszolút az emberi szervezet a határ, nem a kamion.

Mégsem lehetett annyira rossz élmény, ha aztán elindult egy kamionversenyen Kínában.
Azt mondták, annyira jól sikerült a teszt, hogy adnának még húsz percet. Úgyhogy hozták a fakockát, hozzácsavarozták a kuplunghoz, kipárnáztak a hátam mögött, hogy közelebb legyek az ülésben, vicces volt. Innentől már ugrattunk is. Kínába négy napra mentem, időm sem volt átállni, de 18 versenyzőből tizenegyedik lettem. Nagy tapasztalat volt, teljesen más élmény egy ekkora gépet vezetni, mint bármilyen más versenyautót.

Nem ekkora pilótára szabták a versenykamiontForrás: Vogel Adrienn Facebook

Most 35 éves. Mit gondol, meddig lehet ezt csinálni? Azért kérdezem, mert korábban hasonló témában női autóversenyzők egybehangzóan azt mondták, hogy a családalapítás miatt szakadnak félbe a női karrierek.

Nem tudom, hogy meddig tudom majd csinálni. Én is szeretnék családot, nyilván ehhez kell egy partner is, amint ez megvan, akkor ebbe bele lehet vágni, viszont vissza is lehet jönni. Úgy gondolom, hogy egy gyerek mellett is lehet versenyezni. Szerencsére van egy tüneményes családom, a szüleim bármikor tudnak majd segíteni. Ugyanolyan munkának tartom ezt, mint bármi mást, ahová mehet a gyerek az anyával.

Mit vagy kinek akar bizonyítani?
Igazából saját magamnak. Hogy én is képes vagyok arra, amit más megcsinál.

Ilyen erővel lehetne akár kutató egy laboratóriumban.
Abszolút, de valamiért errefelé vitt az életem. Nagyon szeretem az autókat, és ebben találtam meg önmagam. Túl sok mindenben egyszerre szerintem nem lehet jó az ember, mert akkor nem lesz száz százalékos, én ezt választottam.

A családalapítás kedvéért bármikor félbeszakítaná karrierjétFotó: Csudai Sándor - Origo

Ért is az autókhoz? Meg tudja javítani a kisebb hibákat?
Persze, e nélkül nem lehetnék jó versenyző, nem tudnék pontos visszajelzést adni az autó állapotáról, ha nem érteném a működését. A saját autómnál is volt például, hogy a riasztó hibáját megoldottam. Kereket is bármikor tudok cserélni.

Buknak a férfiak az autóversenyző nőkre?
Egy ideig. (nevet) Nyilván nem szeretik a férfiak, ha egy nő valamiben jobb náluk. A kapcsolatok elején még izgalmasnak tartják, de később elveszítik a lelkesedésüket.

A szlovákiai esés belülről:

A családja soha nem kérte, hogy keressen magának "rendes" munkát?
Nem, ők inkább a családalapítással noszogatnak. Nem volt jó látni nekik, hogy Szlovákiában akkorát repült a lányuk, azóta nem is jönnek megnézni, csak a neten követik az eredményeimet.

Mik az idei tervek?
Idén is a Kia Lotosban veszünk részt, a cél az összetettbeli dobogó. Nem tudom, milyen új pilóták lesznek, a régiek már be vannak valamennyire idomítva. A V8 Supercarsba nagyon szeretnék egyszer eljutni, de nem tudom, a korom vagy az anyagi lehetőségek megengedik-e ezt még.

Előző
  • 1
  • 2
Következő