Vágólapra másolva!
Új gyártóval, valószínűleg a Hyundaijal áll rajthoz idén a WTCR túraautó-világkupában Michelisz Norbert - értesült a Motorsport.com. Öt év után elválnak útjaik a Hondával.

Úgy tűnik, lezárult egy nagy korszak Michelisz Norbert életében. A magyar versenyző elhagyja a Hondát, amelynek autóival 2013 óta versenyzett a WTCC-sorozatban, és amellyel tavaly világbajnoki 2. helyezést szerzett. A Motorsport.com úgy értesült, hogy

a magyar versenyző Hyundaira vált, amelynek i30 N típusú túraautója tavaly mutatkozott be a TCR-sorozatban.

Michelisz Norbert az Origónak már decemberben utalt rá, hogy márkaváltás következhet Fotó: Csudai Sándor - Origo

Világbajnoki 2. helyezése ellenére Michelisz csalódottan zárta a 2017-es idényt. Az Origónak egy december közepén adott interjúban kifejtette:

„Szeretnék ott lenni jövőre a rajtrácson és azt is szeretném, ha a csapatom is ott lenne 2018-ban.

– mondta akkor sejtelmesen Michelisz Norbert.

Miután a Honda azóta sem nyilatkozott, hogy kikkel, illetve mely csapatokkal kívánja folytatni a világbajnokságból időközben világkupává átalakult WTCR-ben, Michelisznek lépnie kellett.

Gabriele Tarquini és a Hyundai i30N vezet Tassi Attila (M1RA Honda Civic) előtt a TCR-sorozat tavalyi idényzáróján, Dubajban. A rutinos olasz ismét Michelisz csapattársa lehet Forrás: Hyundai/Andres Pardo Gomez

A dél-koreai gyártó jelenleg a rali-világbajnokságban (WRC) a legaktívabb, tavaly a gyártók között és egyéniben is a 2. helyet szerezték meg.

A Hyundai első túraautója, az i30 N tavaly mutatkozott be a TCR-ben. A koreaiak két rutinos versenyzőre, Gabriele Tarquinire és Alain Menure bízták a kocsi fejlesztését.