Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt, Michelisz Norbert a WTCC 2017-es világbajnoki sorozat második helyezettje gyártót vált, és a Hyundai-istállóhoz igazol.

Michelisz Norbert két évig volt a Honda gyári pilótája, de az újjá alakuló sorozatban, a túraautó-világkupában (WTCR) a Hyundai Motorsport versenyzője lesz, ahol Gabriele Tarquini lesz a csapattársa.

Michelisz Norbert a Hyundai melegítőjében Forrás:Michelisz Norbert

Michelisz Norbert szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal, amelynek a gyári pilótájaként csatlakozik a BRC Racing Teamhez, hogy egy Hyundai i30 N TCR típusú versenyautóval rajthoz álljon a világbajnokság helyébe lépő, újonnan alakult FIA túraautó-világkupa (WTCR) 2018-as szezonjában - derül ki a pilóta Origóhoz eljuttatott közleményéből.

A tavaly világbajnoki második helyezett magyar versenyző új csapata, a BRC Racing Team volt a Hyundai Motorsport partnere a versenyautó fejlesztése során 2017-ben. Év végén három versenyhétvégén is tesztelték a vadonatúj autókat a TCR nemzetközi bajnokságában és a TCR Európa-kupában. Az első hat verseny mérlege két győzelem, három dobogó, egy pole pozíció és három leggyorsabb kör volt.

Valahogy így néz majd ki az új Hyundai Forrás: Hyundai

A Hyundai fejlesztőpilótája a WTCC 2009-es bajnoka, Gabriele Tarquini volt az elmúlt év során. Michelisz csapattársaként ő vezeti majd a dél-koreai gyártó támogatásával induló BRC Racing Team másik autóját a 2018-as szezonban. A WTCC-ben korábban nyolc teljes szezont futó, és kétszer a privát bajnoki címet elhódító magyar versenyző három évig volt Tarquini márkatársa 2013 és 2015 között, így nem lesz számára ismeretlen az olasz pilótával való munkakapcsolat.

"Elképesztően izgatottan várom a szezonkezdetet – árulta el Michelisz. – Úgy érzem magam, mint a pályafutásom legelején.

Új csapattal, új autóval és új bajnokságban indulok. Erre a kihívásra volt most szükségem, rendkívül motivált vagyok.

Annak pedig külön örülök, hogy folytatva a 2011 óta tartó sorozatot, 2018-ban is versenyezhetek magyar közönség előtt a Hungaroringen a világ első számú túraautó-bajnokságában az április 28-29-i hétvégén."

Az előzetes tervek szerint a várhatóan tíz versenyhétvégéből álló WTCR-szezon április 7-8-án Marokkóban kezdődik, és november 17-18-án Makaóban ér véget.