Társoldalunk:

Bombaerős riválisokat kapott Michelisz a WTCR-ben

2018.02.09. 14:15

Az előző szezon végén megszűnt WTCC sorozat utolsó bajnoka, a svéd Thed Björk, és a négyszeres WTCC-világbajnok, Yvan Müller is beszáll a WTCR-be. Michelisz Norberthez hasonlóan ők is Hyundait hajtanak majd.

Újabb két remek versenyzővel bővül a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) által tavaly év végén életre hívott, a WTCC és a TCR International Series összeolvadásából létrejött sorozat, vagyis FIA túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye, amelyben Michelisz Norbert is rajthoz áll egy Hyundai i30N TCR modellel.

Pénteken kiderült, hogy egy ugyanilyen autóval, de egy másik csapatban ott lesz a mezőnyben az a Thed Björk, aki tavaly késhegyre menő küzdelemben győzte le Micheliszt a WTCC bajnoki címéért folyó küzdelemben.

Müller és Björk 2018-ban is ünnepelne:

A svéd pilóta csapattársa pedig az az Yvan Müller lesz, aki 2016 végén részben már visszavonult a versenyzéstől, és a 2017-es szezonban a Volvo Polestar Cyan Racing csapat fejlesztési vezetője volt. Jó munkát végzett, hiszen Björk egyéni világbajnoki címe mellett a csapat bajnoki címet is begyűjtötték.

A JAS Honda Motorsport is bejelentett két kiváló, nagy túraautó, ill WTCC-tapasztalattal rendelkező pilótát. Ennek értelmében Esteban Guerrieri az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportot, míg Michelisz korábbi csapattársa, Tiago Monteiro a Boutsen Ginion Racinget fogja erősíteni.

Így néz ki Monteiro és Guerrieri Hondája: