Társoldalunk:

A mezőny előtt érzi autóját Michelisz Norbert

2018.03.05. 13:17

Egy hónappal a túraautó-világkupa rajtja előtt harmadik tesztre készül a Hyundai i30 N TCR-rel Michelisz Norbert. A WTCC tavalyi ezüstérmese idén a koreai gyártó autójával, a BRC csapat színeiben áll rajthoz a WTCR-ben, emellett a márka nagykövete is lesz. 

Michelisz a gyári Hyundaijal tartott budapesti sajtótájékoztatóján aláírta a márka képviseletéről szóló szerződést, és beszélt az április 7-8-án induló szezonról, valamint új versenyautójáról, amit már kétszer is tesztelhetett. 

Nagyon erős autó. Egy pilóta számára pedig mindig jó érzés tudni, hogy az autója gyors az egyenesekben és a kanyarokban is. Egyszerűen vezethető, három-négy kör után már tempót tudtam menni, aminek nagyon örültem." 

Hamarosan megismerhetjük a Hyundai i30 n TCR hivatalos festését isForrás: Hyundai

A pilóta szerint a WTCC és a TCR International Series összeolvadásából létrejött új túraautó-világkupa sok olyan újdonságot tartogat, ami a szurkolók számára színesebbé teszi majd a sorozatot. A bajnoki címért zajló versenyfutásban a legnagyobb riválisuknak a Hondát tartja. "Azért a Hyundait egy picivel az egész mezőny előtt érzem" - tette hozzá.
A magyar versenyző két év után hagyta ott a Hondát, hogy a dél-koreai riválisnál folytassa pályafutását. A 33 éves magyar pilóta csapattársa a rutinos olasz Gabriele Tarquini lesz.

Saját csapata, a M1RA jövőjével kapcsolatban továbbra is türelmet kért a szurkolóktól, annyit azonban elárult: nem kizárt, hogy akár több sorozatban is elindulnak. Azt már korábban bejelentette a csapat, hogy Michelisz Norberthez hasonlóan ők is Hyundaira váltanak. 

Michelisz Norbert szerint bajnokesélyekkel indulnak a WTCR első szezonjábanFotó: Szabó Gábor - Origo

"Több WTCR-csapattal állunk kapcsolatban, de szívünknek a legkedvesebb mégis a BRC Racing Team, ahol Michelisz Norbert az egyik pilóta" - mondta Kovács Pál a Hyundai Holding Hungary Ltd. ügyvezető igazgatója. Kiemelte: a versenyautóban Magyarország egyik legsikeresebb sportolója ül majd a volán mögött, amit rendkívül nagyra értékelnek.

Michelisz Norbert hamarosan harmadszor is tesztelheti az i30n TCR-tForrás: Hyundai Holding Hungary Kft.

"Norbi a márka arca, nagykövete lesz, így az együttműködésünk rendezvényeken, különböző PR eseményeken folytatódik, de természetesen a legfontosabb állomás a versenypálya lesz" - fogalmazott Kovács Pál, aki minél jobb eredményben bízik, reményei szerint akár a vb-címben is.

A WTCR április 29-én érkezik Magyarországra.