Társoldalunk:

Zsabó Szoltra keresztelték a zengős pilótát

2018.04.07. 08:42

Jól tudjuk, mi magyarok, hogy anyanyelvünket nemcsak beszélni és megtanulni nehéz, de az írásjeleink használata sem tartozik a legkönnyebbek közé. Tudják ezt most már a FIA WTCR szervezői is, a túraautó-világkupában a Zengő Motorsport csapatánál induló Szabó Zsolt nevét ugyanis egészen különleges variációkban írták már le az évadnyitó marokkói hétvége előtt.

A március végi barcelonai hivatalos teszten viszonylag könnyű dolguk volt kiírások felelőseinek, mert csak a vezetéknevekkel kellett foglalkozniuk. Ez sem ment simán, akkor Zs. Zsabó néven tüntették fel a fiatal miskolci versenyzőt.

Szabó néven hiába kerestünk volna magyar versenyzőt a live timing adatai között, Zsabó lett belőleForrás: Origo

A most hétvégi, szezonnyitó marokkói forduló médiaestjén a vezetéknevét végre eltalálták, de vesztükre a magyar versenyző keresztnevében is van kétjegyű mássalhangzó, így lett Zsoltból Szolt.

Szabó Szolt a színpadonForrás: Paulo maria / DPPI/Paulo Maria

Reméljük, a szombat délelőtti két szabadedzésen, majd az időmérőn és a délutáni első futamon a legkevésbé sem zavarja majd az apró baki Szabó Zsoltot abban, hogy a lehető legjobb eredményt fussa a zengős Cuprával. Rajta kívül csapattársának, Nagy Norbertnek, és természetesen a BRC Racing világbajnoki ezüstérmes magyar versenyzőjének, Michelisz Norbertnek is szurkolhatunk a WTCR szezonnyitó hétvégéjén. 

A menetrendet itt találja, az eseményekről folyamatosan beszámolunk az Origón.