Vágólapra másolva!
Döbbenetes pechsorozattal kezdte a WTCR szezonnyitó hétvégéjét Michelisz Norbert. Előbb a túraautó-világkupa második marokkói szabadedzésén hagyta cserben a Hyundai i30 N TCR a BRC Racing magyar versenyzőjét, majd az első időmérőn gyulladt ki az autója.

Pedig Michelisz tempója brutális volt a száraz pályán, körről körre javított az idején, szinte csak másodpercekre vesztette el az első helyet. Épp egy újabb gyors körön volt, mikor kigyulladt alatta a Hyundai. Lángcsóvákat húzott maga után, félreállt, addigra elaludt a tűz, csak füst gomolygott a kocsi körül. Az időmérőt piros zászlóval leintették.

Ilyen balszerencse sorozat nincs is Forrás: Origo

A takarítás után az edzést újraindították, de a mezőny tagjai meg sem tudták közelíteni Micheliszt, egyedül az Yvan Muller Racing svéd versenyzője, a WTCC tavalyi világbajnoka, Thed Björk volt gyorsabb a magyarnál 1.24.698-as idejével.

Michelisz maradt a második helyen az 1.24.834-es köridővel.

Harmadik helyről csapattársa, Gabriele Tarquini indulhat, a negyedik helyet Jean Karl-Vernay szerezte meg az Audi Sport Leopard Lukoil Team Audijával.

Később kiderült: Michelisz autójában motort kellett cserélni, ezért - hiába az űridő - a rajtrács utolsó, 25. helyéről indul, ami az előzésre szinte teljesen alkalmatlan utcai pályán nem túl biztató.

Itt a WTCR első marokkói időmérőjének végeredménye. A Zengő Motorsport versenyzője, Szabó Zsolt Dávid a 22., csapattársa, Nagy Norbert a 23. lett a Cuprával.

Hátborzongató Michelisz tempója Forrás: Origo

Ez alapján alakul a rajtsorrend az első futamon, ami magyar idő szerint este 6-kor kezdődik, az Origo sporton pedig percről percre közvetítjük.