Társoldalunk:

Hiába a jó rajthely, Muller tönkretette Michelisz versenyét

2018.04.08. 17:40

Michelisz Norbert a harmadik helyről várhatta a WTCR marokkói hétvégéjének harmadik futamát, de hiába reménykedtünk a jó helyezésben, a rajtnál a szintén Hyundai-jal versenyző Yvan Muller csúnyán a falnak tolta a BRC Racinges Hyundai-t.

A harmadik futamot ugyanúgy sárga zászlós és biztonsági autós körök darabolták fel, mint a második versenyt. Michelisz - Mullernek köszönhetően - az ötödik helyre esett vissza, egész futam alatt küszködött az autóval, nem tudott lefaragni a hátrányból, inkább igyekezett épségben behozni az autót a 13 pontot érő ötödik helyen. Összetettben az első hétvége, vagyis három verseny után Michelisz Norbert 22 ponttal várja a hungaroringi fordulót. Michelisz csapata, az olasz BRC Racing 86 ponttal vezeti a csapatbajnokságot.

Biztos lesz mit megbeszélnie Michelisznek Yvan MullerrelForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A harmadik futamot az 56 éves Gabriele Tarquini nyerte, akinek ez volt a második futamgyőzelme a hétvégén. Muller lett a második, Björk a harmadik. A Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert a 15., csapattársa, Szabó Zsolt a 22. helyen ért célba.

Folytatás április 28-29-én a Hungaroringen.

Ez történt a második futamon

Okos versenyzéssel pontszerző helyen ért célba a második marokkói WTCR futamon Michelisz Norbert. A BRC Racing magyar versenyzője a fordított rajtrácsos kora esti versenyen a nyolcadik helyről indult, ezúttal elkerülte minden meghibásodás, tűzeset és kerékkiesés. Hetedikként intette le a kockás zászló, ezzel hat pontot szerzett.

Volt bőven esemény a 18 körösre tervezett futamon: a nyolcadik körben a Zengő Motorsport versenyzője, Szabó Zsolt összeakadt Gianni Morbidelli Alfájával, és a magyar Cuprája nem mozdult a pályáról, a mentés miatt bejött a biztonsági autó, és csak a tizenegyedik körben engedte el újra a mezőnyt. Nem sokáig volt szabad a vásár, pár perc múlva Benjamin Lessennes találta meg a falat a Hondával, újra a safety car mögött körözhettek a versenyzők. A gyors mentés és takarítás után harmadszor is elrajtoltak az autók, Vernay az élen simán tudta diktálni a tempót, mögötte nem is volt változás az élen, csak a közepén kakaskodott Guerrieri és Muller. 

Michelisz végig tartani tudta a pozícióját, majd Huff kiesésével - elfogyott a jobb első gumi a Volkswagen Golfon - egyet előrelépett a hetedik helyre, és maradt is ott a leintésig. Csapattársa, Gabriele Tarquini valahol eltűnt a tizenhatodik körben, egyelőre nem derült ki, mi történt az olasz Hyundai-jával. 

A végeredmény: Jean-Karl Vernay, Mehdi Bennani, Pepe Oriola, Michelisz tehát a hetedik, Nagy Norbert a 17., Szabó Zsolt nem tudta befejezni a versenyt. 

A második marokkói futam végeredményeForrás: Origo