Társoldalunk:

Pályacsúcsot futott Michelisz autója a Nürburgringen

2018.04.17. 12:16

A Nürburgring 24 órás verseny hivatalos kvalifikációs versenyén sikerült körrekordot felállítania a koreaiak TCR-es autójának.

A Hyundai két autót indított a hatórás megmérettetésen, mindkettőt négy-négy versenyző vezette. A 9:03.206-os időt a német Anreas Gülden futotta - ilyen jó időt TCR-es autó még soha nem teljesített a világ egyik legnehezebb pályáján.

Nem volt gyorsabb TCR-es autó a Hyundai i30 N-nélForrás: Gruppe C / Tim Upietz/Gruppe C / Tim Upietz

Ez mindenképp biztató Michelisz Norbert számára, aki ugyanilyen autóval indul majd a túraautó-világkupa, vagyis a WTCR németországi hétvégéján, május 10-12-én a Nürburgringen.

Május elején Michelisz Norbert ugyanilyen autóval indul majd a NürburgringenForrás: Gruppe C / Tim Upietz/Gruppe C / Tim Upietz

A Hyundai Motorsport Customer Racing vezetője, Andrea Adamo is elégedett az eredménnyel. Az i30 N TCR hétvégén mutatott teljesítménye nagyon biztató volt, az elmúlt hetek sikerei után újra meg tudtuk mutatni, hogy mire képes ez az autó. A pályarekord is azt mutatja, hogy versenyképes autót építettünk. Sajnos pozícióban nem sikerült olyan eredményt elérnünk, amilyen a köridő alapján járt volna, úgyhogy folytatjuk a munkát."

A WTCR mezőnye jövő héten, április 28-29-én érkezik a Hungaroringre.