Vágólapra másolva!
Nem lesz dupla magyar pole pozíció és magyar első sor a túraautó-világkupa délutáni hungaroringi versenyén. A WTCR kvalifikációjának második részében ugyanis Tassi Attila századokkal azután kezdte meg gyors körét, hogy a kockás zászló leintette, így pedig érvénytelen az ideje. Később kiderült, hogy a kötelező mérlegelést is kihagyta, emiatt mindkét vasárnapi futamon a 26. helyről indulhat. 

Mindez Nagy Dánielt is érinti, övé volt ugyanis eredetileg a 10. idő, ami a fordított rajtrácsos futamon első rajthelyet ért volna. Így viszont előreugrik a 9. helyre, ami azt jelenti, hogy a fordításnál a második rajtkockából startolhat.

Michelisz Norbert pozíciója nincs veszélyben: vasárnap is megnyerte az időmérőt a WTCR magyarországi hétvégéjén a szombati pole pozíció után. A BRC Racing Hyundai i30 N TCR-ével versenyző magyar pilóta végig jó formában autózott, a Q2-ben (az időmérő második tíz percében) elképesztő, 1.52.176-os köridőt futott, így magabiztosan ment tovább az első öt sorrendjéről döntő etapba.

A boldog pole-os Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kvalifikáció harmadik részében ő jött ki utoljára tiszta körre, és habár az első szektorban még elmaradt az ideje a pole-tól, a második és harmadik szektorban a közönség addig buzdította, míg övé nem lett a legjobb köridő és az azzal járó első rajtkocka a vasárnapi második versenyre.

Szinte tökéletes lett

"Jobban alakult, mint ahogy számítottam, két jó kört is sikerült futnom, hasonlókat, mint tegnap" - nyilatkozta a frissen megszerzett első hely után Michelisz Norbert. "Nem voltak nehezebbek a körülmények, mint tegnap.

Próbáltam összerakni egy hibamentes kört, szinte tökéletesen sikerült.

Nagyon büszke vagyok Danira, hogy megszerezte a fordított pole-t" - ezt már saját pilótája, Nagy Dániel teljesítményével kapcsolatban mondta.

Nagy Dánielen semmi nem múlt Forrás: Csudai Sándor - Origo

Nagy Dániel is az élen

A fordított rajtrácsos vasárnapi első futamon Michelisz csapata, a M1RA versenyzője, Nagy Dániel állhat a második rajtkockába. A szabadkártyás versenyző hibátlanul autózva szerezte meg a Q2-ben a 10. helyet, de Tassi Attila köreinek elvétele után a délután 15.30-kor induló versenyen a második helyről indulhat.

Nagy Dániel (balra) főnöke, a csapattulajdonos Michelisz Norbert elől indul a vasárnapi első futamon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nagy Dániel az időmérő után azt mondta, nem tudatosan alakult ilyen szorosan a vége. "Nyilván nem lehet tervezni, hogy ennyire necces legyen.

A tempónk jó volt, annyira jó, hogy akár a Q3 is összejöhetett volna.

Túl nagy volt rajtam a nyomás, de így is két szektorban is annyit javítottam, hogy rám szóltak a boxból, vegyek vissza, mert különben bukjuk a tizedik helyet."

Tassi Attila (balra) mutatja, hogy mennyin múlhat a fordított rajtrácsos második helye Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mezőny másik két magyarja, a Zengő Motorsport versenyzői tegnapi eredményükön javítottak: Nagy Norbert legjobb cuprásként a 12. helyet szerezte meg, de Tassi visszasorolása miatt a 11. helyre ugrik előre, csapattársa, Szabó Zsolt Dávid a 12. helyről indul.

A Zengő Motorsport autói voltak a legjobb Cuprák a mezőnyben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A WTCR magyarországi második versenye vasárnap 15.30-kor, a harmadik 16.55-kor kezdődik. Mindkét futamot percről percre követhetik az Origón.