Társoldalunk:

Portugál bajnok lesz a M1RA másik versenyzője

2018.05.02. 15:25

Portugál versenyző lesz a M1RA másik pilótája Nagy Dániel mellett a TCR Európa-kupában. A részben Michelisz Norbert tulajdonában álló csapat első versenyeze most hétvégén, május 5-6-án lesz a sorozat franciaországi szezonnyitóján.

Az előttünk álló hétvégén, május 5-6-án már a TCR Európa-kupa franciaországi szezonnyitóján versenyez a M1RA, amely az előzetes terveknek megfelelőn két Hyundai i30 N TCR-t üzemeltet ebben a bajnokságban idén. Eldőlt, hogy Nagy Dániel mellett a portugál Francisco Morával kezdi meg a 2018-as Európa-kupás évadot a magyar csapat.

Nothing taste like this #champchamp

Francisco Mora (@kikomora268) által megosztott bejegyzés,

Nagyhoz hasonlóan fiatal versenyzőről van szó, Mora augusztus végén még csak 22 éves lesz, de már komoly eredményeket ért el a TCR-kategóriában. 2017-ben ő nyerte meg a részben átfedésben futó portugál és spanyol nemzeti bajnokságot. Idén - Nagyhoz hasonlóan - a M1RA Hyundai i30 N TCR-ével versenyez.

„Folytatni szerettük volna azt a koncepciót, ami tavaly bevált, és csapatbajnoki címhez segített minket, így a tehetséges magyar versenyzőnk mellé olyan külföldi pilótát kerestünk, aki már bizonyított a TCR-ben. Tavaly az olasz nemzeti bajnok csatlakozott hozzánk, most pedig a portugál és spanyol címvédővel dolgozhatunk együtt. Bízom benne, hogy Francisco Mora csapaton belül Nagy Danit is komoly versenyre készteti majd, hiszen ez a fejlődés kulcsa. Két fiatal, ám egyaránt sikerre éhes pilótával kezdjük a szezont, úgyhogy pozitív vagyok" – fogalmazott Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

A M1RA csapatmenedzsere, Bári Dávid (balra) és Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport ügyfélversenyzésért felelős részlegvezetője a még meztelen M1RA-s HyundaiokkalForrás: M1RA

„Izgatottan csatlakozom a M1RA-hoz, amely tavaly kiváló eredményeket ért el a TCR International Seriesben, és ezáltal számomra is egyértelművé vált, hogy Európa egyik legjobb csapatáról van szó. A szezonnyitón hatalmas harcra számítok, hiszen gyors pilóták sorakoznak fel a rajtrácson, de hiszek benne, hogy ott tudok lenni az élmezőnyben. Azt már láttuk, hogy a Hyundai csodálatos autó, azt is tudjuk, hogy a M1RA rendkívül sikeres csapat, szóval az összes feltétel adva van, hogy versenyképes legyek. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, és alig várom a hétvégét" – árulta el Francisco Mora.

A TCR Európa-kupa május első hétvégéjén indul a Paul Ricard versenypályán, és október második felében Barcelonában a hetedik állomással ér véget. Nívós mezőny gyűlt össze, hiszen többek közt három ETCC-bajnok (Dusan Borkovics, Kris Richard, Petr Fulín), a kétszeres német TCR-bajnok Josh Files, valamint a spanyol és portugál TCR-bajnok Francisco Mora is indul.