Társoldalunk:

Hatvan kiló plusszal negyedik Michelisz a Nürburgringen

2018.05.10. 20:23

Harmadik helyről indult, de végül csak negyedik lett Michelisz Norbert a túraautó-világkupa németországi első futamán.

A WTCR első nürburgringi versenyén a harmadik helyről indulhatott a Hyundai i30 N TCR-rel a BRC Racing Team magyar versenyzője, a rajt után tudta is tartani a pozícióját, de a 60 kilóval könnyebb Volkswagen Golffal támadó Rob Huff megelőzte.

Friss kétgyermekes apukaként még várnia kell a futamgyőzelemreForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Yvan Muller nyerte a futamot saját csapata Hyundai i30 N TCR-ével, mögötte csapattársa, Thed Björk végzett.

Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini egy balos kanyarban elfékezte magát, lecsúszott a fűről, és megpördült, a szalagkorlátban ért véget a versenye.

Michelisz a nehezebb autóval is folyamatosan tudta fogni Huff szélárnyékát, többször is előzési távolságba került a Sébastian Loeb Racing világbajnoka mögött, de nem sikerült megelőznie, pedig még az utolsó kanyarokban is próbálkozott.

A negyedik helyért cserébe valamennyire kárpótolhatja a magyar versenyzőt, hogy övé volt a verseny leggyorsabb köre. A 9:02.660-as idő új versenyen futott csúcsot jelent a TCR kategóriában a Nürburgring-Nordschleifén.

Michelisz koppig súlyozott autóval lett negyedik a Zöld pokolbanForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Rene Rast nagyon élvezte a versenyt, többet is tudott előzni. A verseny utáni sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon várja a szombati újabb két futamot. "Természetes, hogy jól ismerem a pályát, nagyon sokat versenyeztem itt, de ezzel az autóval most először mentem rajta, szükség van még egy kis tapasztalatra a még jobb eredményhez" - árulta el a WTCR németországi fordulójának szabadkártyása, aki tavaly megnyerte a DTM-et.

Thed Björk (balra) és Yvan Muller (jobbra) mestermunkát végzettForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Ha van olyan verseny, amit az ember nagyon szeretne megnyerni, akkor az a Nürburgring. Már az időmérőn éreztem, hogy jó az autó" - ezt már a futamgyőztes Yvan Muller árulta el az újságíróknak. A kérdésre, hogy most a csapatra vagy a versenyre fókuszált, azt mondta, nagyon zsúfolt a hétvégéjük, úgyhogy a futamok mellett arra is figyelnie kell, hogy minden rendben legyen az Yvan Muller Racing háza táján.

Huff alatt csak úgy repült a Volkswagen Golf GTI TCRForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Thed Björk álomeredménynek nevezte a befutót, élvezte a jó versenyt, és reméli, hogy szombaton folytatják azt, amit ma elkezdtek. Szintén elégedetten nyilatkozott a harmadik helyezett Rob Huff is. "Jól startoltam, nagy lendülettel tudtam megelőzni Norbit, később védekeznem kellett vele szemben, mert nagyon közel volt, élveztem minden percét" - mondta a WTCC 2012-es világbajnoka.

Pénteken egy újabb időmérővel, majd szombat délelőtt két futammal folytatódik a WTCR programja a Nürburgring 24 órás betétfutamaként a Nürburgring-Nordschleifén. A versenyekről percről percre beszámolunk az Origón.