Dakarosok és Európa-bajnokok is rajthoz állnak a negyedik Riverside Baján

AUTO - SILK WAY RALLY 2016 Auto CAMION COURSE JUILLET RALLY RALLYE RALLYE RAID RALLYRAID RUSSIE TRUCKS
107 MIROSLAV ZAPLETAL ( CZE ) BARTOSZ MOMOT ( POL ) OFFROAD SPORT HUMMER H3 EVO VII action during the Silk Way 2016 Rally , Stage 4, Kostanay - Astana July 12, Kazakhstan - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A Dakar-ralit is megjárt versenyzők és több Európa-bajnok mellett a tereprali legjobb magyar képviselői vesznek részt a negyedik alkalommal sorra kerülő Riverside Baja elnevezésű viadalon, amely pénteken kezdődik és vasárnap ér véget Magyargencsen és környékén.

A Veszprém-megyei település közvetlen környezetében több mint 300 kilométer gyorsasági szakasz vár a versenyzőkre. Az autósok és a kamionosok pénteken déltől szombat estig teljesítik a távot, míg vasárnap már csak az enduro magyar bajnokság motorosai száguldanak a számukra kialakított speciális szakaszokon, két kavicsbánya területén.

A Selyemút-ralit is megjáró Miroslav Zapletal rutinjára a Riverside Baján is szükség lesz Forrás: DPPI/Florent Gooden

"A verseny jelentősen megújul az eddigiekhez képest, hiszen egyrészt Szombathely helyett az a Magyargencs ad nekünk otthont ezúttal, ahol korábban már a HunGarian Baja világkupa-futam egyik szakaszát is bonyolítottuk, valamint

ami egy ekkora verseny esetében egyedülálló" – mondta Garamvölgyi Zoltán, a viadal rendezője.

A Riverside Baja a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a nyílt magyar tereprali-bajnokság futama is egyben. Az indulók között lesz többek között a korábban a Dakaron is számos alkalommal résztvevő cseh Miroslav Zapletal, és harmadszor nyerheti meg a versenyt a magyar bajnokságban szereplők közül az autósoknál Fazekas Károly, a motorosoknál pedig Hodola Richárd.

A nézők mindhárom napon ingyenesen tekinthetik meg a száguldást.