Dráma a Nürburgringen: Michelisz pontszerző helyről esett ki

mich nürburgring crash
Vágólapra másolva!
Két arcát mutatta meg a magyaroknak a Nürburgring: a Zöld pokolnak is nevezett legendás németországi pályán a WTCR nyitó futamán Michelisz Norbert a fordított rajtrácsos nyolcadik helyről indulva, okos versenyzéssel ötödik lett. A Zengő Motorsportos Nagy Norbert is nagyot autózott a Nürburgring-Nordschleifén, aztán jött a szombat déli főfutam, ahol már nem volt ilyen kegyes a pálya a mieinkhez. Michelisz pontszerző helyről esett ki nem sokkal a vége előtt, Szabó el sem tudott indulni.

A nyitó versenyen folyamatosan tudta tartani a tempót az előtte lévőkkel a BRC Racing Team magyar versenyzője, a rajt után hamar a hatodik helyre ért a Hyundai i30 N TCR-re Michelisz, majd az utolsó métereken kihasználta az előtte haladó Münnich Motorsportos Yann Ehrlacher Hondájának szélárnyékát, és hibátlan manőverrel megelőzte, ezzel az ötödik helyen zárt.

A futamot a Münnich Motorsport Hondájával Esteban Guerrieri nyerte, az élről induló Pepe Oriola lett a második a Cuprával, és a szintén nagyot versenyző Fréderic Vervisch a harmadik az Audi RS3 LMS-sel.

Michelisz ezzel az ötödik hellyel tíz pontot szerzett. A BRC Racing olasz versenyzőjének, Gabriele Tarquininek nem alakul jól ez a hétvége, a csütörtöki hibája után most is kicsúszott, nem tudta befejezni a versenyt. A Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert viszont annak ellenére jót ment, hogy a Cuprák lengéscsillapítójával szenvedtek: a 25. helyről indulva a 18. helyen hozta be a neonzöld-fekete autót.

Itt a fordított rajtrácsos szombati futam végeredménye:

A főfutamon Michelisz a harmadik helyről rajtolhatott, de Muller ügyesebben helyezkedett mellette, övé lett az ideális ív, a magyar rendesen lecsúszott a pályáról, majd Guerrieri támadta agresszívan. Az argentin megelőzte Micheliszt, ám a manővert szabálytalannak találták a felügyelők és 10 másodperces büntetéssel sújtották a Münnich Motorsport Hondájával versenyző pilótát.

A BRC Racing magyarja visszacsúszott a tizenegyedik helyre az után, hogy találkozott Guerrieri Hondájával. Szépen tartotta a tempót a mezőnnyel, nem úgy Huff, akit sorra előztek meg a gyorsabb versenyzők.

Huff autója keresztben Micheliszé előtt Forrás: Origo

Michelisz következett volna, de a lehető legszerencsétlenebbül sült el a próbálkozás:

a magyar belső íven próbált elmenni Huff mellett, aki túl keményen próbálta zárni az ívet, Michelisz sem hagyta magát, és gyakorlatilag kiforgatták egymást, mindketten a pálya szélén végezték.

Vizsgálják az esetet.

Mivel Tarquini a nyitó futamon kiesett, és autójával nem értek fel a parc ferméig, nem indulhatott a főfutamon. Michelisz sem szerzett pontot a záró versenyen, a BRC Racing értékes pontokat hagyott a Nürburgring-Nordschleifén.

A Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert másodszor is 18. lett.

Összetettben Yvan Muller áll az élen 137 ponttal, Gabriele Tarquini a második 118 ponttal, Thed Björk feljött a harmadik helyre 112 pontjával, Michelisz a negyedik 102 ponttal.

Folytatás egy hét múlva Hollandiában, Zandvoortban.